Raztrgal ga je lastni lev

Življenje 34-letnega Čeha Michala Praška je skrajšal njegov domači ljubljenček – devetletni lev, ki ga je imel brez dovoljenja v ogradi na vrtu družinske hiše. Praškovo truplo je našel njegov oče v kletki, ki je bila zaklenjena od znotraj. Da so lahko prišli do njegovega trupla, je policija morala ustreliti tako leva kot levinjo, ki mu je od lani delala družbo. Nesrečni amaterski krotilec divjih mačk je bil zaradi nezakonite vzreje že kaznovan, z oblastmi pa se je dodatno sprl, ko jim ni dovolil vstopa na zemljišče. Zaradi pomanjkanja alternativnih ustanov na Češkem in dokazov o mučenju živali mu oblasti niso smele na silo odvzeti levov. Na naslovnice čeških medijev se je Prašek zavihtel že lani, ko je na povodcu na sprehod peljal levinjo, vanjo pa se je zaletel kolesar. Incident je policija opredelila kot prometno nesrečo.

44 ur izgubljeni v divjini

V slogu Janka in Metke se je pravljično končala zgodba sestric, petletne Caroline in osemletne Leie Carrico, ki sta prejšnji konec tedna po divjini severne Kalifornije sami tavali kar 44 ur. Veseli, da lahko po več dneh dežja zapustita hišo, sta se kar preveč navdušeno odpravili v gozd in se izgubili. Na srečo sta se spomnili pravil s tečaja preživetja v naravi: vodo sta pili z listov dreves, noč sta preživeli pod grmovjem. 270-članska reševalna ekipa jima je na sled prišla s pomočjo odtisov njunih škorenjcev in ovitkov čokoladic, ki sta jih puščali za seboj. »Zaželeli sva si pustolovščino,« je po srečni vrnitvi v objem staršev povedala mala Caroline. In sta jo tudi dobili. Razen tega, da sta bili malčici premraženi in dehidrirani, nista bili poškodovani in na presenečenje vseh sta bili celo dobre volje. Lokalni šerif je srečen konec zgodbe opisal kot pravi čudež.

Še ena lovska…

Na še eno pravljico spominja poročilo koprskih policistov. Saj veste, kako gre tista o treh medvedih, kajne? Deklica se izgubi v gozdu, kjer sčasoma naleti na hišico. Očeta Medveda, mame Medvedke in malega Miška Medveda ni doma, zato si lačna deklica postreže z juho na mizi. Po obilnem kosilu se prileže počitek – zato deklica zaspi v postelji najmanjšega medvedka. Šokirana trojica ob prihodu domov rjovi od besa zaradi nepridiprava, ki jim je pojedel kosilo in pomečkal posteljnino. Deklici se uspe smrtonosnih krempljev rešiti s skokom skozi okno. No – zelo podobna reč se je pred dnevi pripetila v lovski koči na območju Kopra. Nepridipravi so vanjo vlomili, premetali prostore, pojedli hrano in spili pijačo, nato pa še zelo predrzno zadremali na posteljah. Še preden je kdor koli ugotovil, kaj so si privoščili, so kraj že zapustili. Počil je lonec in pravljice je konec.

Dišal pa bo!

Novogoriški policisti iščejo moškega, ki je konec februarja iz ene od trgovin v nakupovalnem središču v Novi Gorici ukradel večje število parfumov. Neznani storilec je po do zdaj zbranih podatkih policije tisto dopoldne vstopil v trgovino, si malce ogledal ponudbo, nato pa si s prodajnih polic v večjo nakupovalno vrečo naložil veliko parfumov različnih blagovnih znamk. Moški je trgovino zapustil, ne da bi na blagajni plačal za izdelke, za njim pa se je, pravi policija, izgubila vsaka sled. Za zdaj ni znano, ali je gospod morebiti izvajal družbeni eksperiment ali pa se zanj – kot v primeru sendviča poslanca Krajčiča – na blagajni pač niso zmenili, je pa nesporno dejstvo, da je trgovino oškodoval za veliko višjo vsoto kot za nekaj minut (dokler ni poravnal računa) nekdanji poslanec LMŠ – nakradel je namreč za kar 2781 evrov dišav.

Kakec, dražji od zlata

Petindvajsetletnemu Craigu Woodsu ni bilo mar za opozorila lokalnega mestnega sveta, naj pospravi kakce svojega psa. Sosedi so se namreč večkrat pritožili zaradi neznosnega smradu izločkov, ki se je vil z njegovega vrta. Lokalne oblasti so mladeniču sprva naložile čiščenje okolice hiše, nato pa še, naj nikar ne dopusti nastanka novih kupčkov. Ker se zanje ni zmenil, so ga pozvali na sodišče, kjer je prejel kazen v višini 1740 evrov. A po navedbah sosedov tudi to ni zaleglo. Kakci se po njihovih navedbah znova kopičijo na travi, zato bo zagotovo kmalu padla še kakšna pritožba. Sosedova trava očitno ni vedno bolj zelena.