Hokejisti v alpski ligi bodo po šestih mesecih in štiridesetih odigranih tekmah nocoj sklenili redni del tekmovanja. Uvrstitev v četrtfinale so si že zagotovili Brunico, Olimpija in Salzburg, medtem ko se bosta za zadnjo neposredno vstopnico za končnico v zadnjem krogu potegovala samo še lanska finalista Asiago in Ritten. Prihodnji teden se za moštva od petega do dvanajstega mesta začnejo kvalifikacije za uvrstitev v končnico. Nastopili bodo tudi slovenski prvaki z Jesenic, ki se bodo na dve zmagi pomerili z Vipitenom. Italijansko moštvo že drugo sezono vodi slovenski selektor Ivo Jan.

Olimpija se bo ob koncu rednega dela na tivolskem ledu danes ob 19. uri pomerila z mladim moštvom KAC, za katerim je nova zima za pozabo. Ljubljančani so si po zadnji zmagi pri prvakih v Asiagu zagotovili drugo mesto, ki prinaša prednost domačega ledu vse do finala. Ljubljančani bodo izločilne boje odprli čez dober teden dni, pred tem pa bodo izbirali nasprotnika v četrtfinalu. Če se bodo v končnico uvrstili Jeseničani, se obeta serija slovenskih derbijev na štiri zmage, saj je trener Jure Vnuk v intervjuju na teh straneh že namignil, da bi Olimpija lahko izbrala ravno večnega tekmeca. Železarji so zaradi skromnih dosežkov pristali med največjimi razočaranji rednega dela alpske lige, a imajo na vrhuncu sezone zadnjo priložnost, da popravijo vtis. Če bodo nocoj v gosteh premagali Cortino, Vipitenu pa bi se zalomilo proti skromnemu Bregenzerwaldu, bodo imeli v kvalifikacijah prednost domačega igrišča. Jeseničani so na zadnjih tekmah doživeli strelsko prebujenje, saj so proti moštvom z dna lestvice vpisali zanesljive zmage z razliko v zadetkih 23:2.

Še bolj prepričljivi so bili gorenjski hokejisti na poti do finala v državnem prvenstvu, kjer bodo prihodnji mesec branili naslov slovenskega prvaka. Nekonkurenčne Mariborčane so na dveh tekmah odpravili z razliko 15:0, v polfinalu pa so bili na dveh tekmah boljši tudi od Triglava. V domačih hokejskih krogih je še posebno odmevala prva zmaga s 16:1, na povratni tekmi na majhnem igrišču v Kranju pa je Triglav vendarle prikazal dostojnejši odpor (4:5). V finale slovenske lige se je uvrstila tudi Olimpija, ki je po zmagi na uvodni tekmi polfinala nad Slavijo s 5:0 sinoči slavila tudi v Zalogu (8:4). Najboljša domača kluba bosta finale za državno zvezdico začela po koncu nastopov v alpski ligi. Če se bo slovenski predstavnik uvrstil v finale tega mednarodnega tekmovanja, bo finalna serija državnega prvenstva potekala na dve zmagi, v nasprotnem primeru pa na tri.