Danes so po dolgem času vendarle sprostili promet po popravljenem nadvozu čez Savski otok in tako odstranili kranjski prometni zamašek na obvoznici. Gradbinci so se držali rokov in za dober milijon evrov v približno pol leta obnovili tako cestišče kot konstrukcijo nadvoza. Ta je postal znan, ko so z njega na parkirišče trgovskega središča na Savskem otoku padli tovornjaki in osebna vozila. Popolna zapora je preusmerila prometne tokove skozi mestno središče, ljudje pa na Savski otok niso več hodili po nakupih kot prej, ker je bil dostop mogoč le z ene strani.

Čez cesto z žensko s semaforja

A sproščen promet čez Savski otok ni bil edino prometno darilo, ki so ga bili danes deležni Kranjčani. Na današnji praznik žensk so na semaforju za pešce pri kranjski porodnišnici ustaljeni moški lik pešca spremenili v žensko s krilom. Kot so nam povedali tisti, ki so opazili spremembo, ki naj bi tudi prispevala k enakosti med spoloma, jim je bila novost kar všeč. Ni še znano, ali bodo kranjske semaforje še kje opremili z likom peške, na MO Kranj pa so nam zatrdili, da je to prvi tak semafor v Sloveniji.

Med letošnja prometna darila velja šteti tudi prenovo Delavskega mostu čez Savo, ki se bo začela še ta mesec. Kasneje bodo razširili izredno prometno križišče na obrobju kranjske trgovske cone proti Šenčurju in zgradili novo križišče v Bitnjah. Župan Matjaž Rakovec je zagotovil, da bodo o vseh delih, zaporah, spremembah ustrezno in pravočasno obveščali občane, kar so ti pri prenovi nadvoza čez Savski otok pogrešali. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek (tudi sama Kranjčanka) pa se je zavzela za to, da bo tudi v prihodnjem letu Kranj ujel zaostanek na področju prometa; povedala je, da pogovori z občino o najnujnejših novostih že potekajo.