Tožilstvo zakonca Kleindienst in Alena Lovića bremeni, da so septembra lani v sostorilstvu pretepli svojega znanca. Lović je na predobravnavnem naroku januarja letos kaznivo dejanje priznal, a izpostavil, da je deloval pod vplivom alkohola in Kleindienstovih. Sodnica Andrijana Ahačič pa mu je v skladu s predlogom tožilstva izrekla sedemletno zaporno kazen.

Lović se je na izrečeno kazen pritožil in ta četrtek je bila načrtovana obravnava pritožbe na višjem sodišču v Ljubljani. Vendar Lovića niso pripeljali iz pripora, zato je seja odpadla in je sklicana za 14. marec. V sojenju zakoncema Kleindienst pa morajo počakati odločitev višjega sodišča in pravnomočnost izrečene kazenske sankcije Loviću, saj ga bodo lahko šele potem zaslišali v sojenju soobtoženima.

Zaslišanje Lovića je praktično še edini preostali dokaz, ki ga nameravajo na sodišču izvesti, poleg tega jim ostane le še branje listin, ki so bile v spis naknadno vložene. V pričakovanju, da bo Lovićeva kazen v roku treh tednov pravnomočna, je sodnica Ahačičeva naslednji narok na kranjskem sodišču razpisala za 27. marec, ko že načrtuje tudi zaključek sojenja.

Danes je sodišče zaslišalo še preostale štiri priče, in sicer štiri policiste, ki so 8. septembra lani obravnavali spor med Glorio in Francem Kleindienstom, ki ga je soproga v preteklosti večkrat obtožila nasilja in ki je večkrat kršil prepoved približevanja. Pojasnili so, kako so tistega dne pred bivalnikom za brezdomce prijeli Kleindiensta, ki je bil v družbi žene in Lovića, niso pa posumili, da v bivalniku leži hudo ranjen brezdomec, ki so ga tako našli mrtvega šele naslednji dan.

Pokojni in obdolženci so bili dobri znanci, njihov odnos pa naj bi pogosto prehajal od prijateljskega k sovražnemu in nazaj. Na tragični dan so se po ugotovitvah tožilstva v nastanitvenem objektu sprli. Med njimi je naprej prišlo do prepira in potem še do pretepa, v katerem je pokojni utrpel udarce in kar 65 brc.

Obdolžene, ki so v priporu vse od lanskega septembra, je tožilstvo sprva bremenilo kaznivega dejanja uboja v sostorilstvu, vendar ker ni bilo izkazanega namena, da so želeli oškodovanca ubiti, jim sedaj očita povzročitev posebno hude telesne poškodbe, ki je imela za posledico smrt, za kar je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora.