Čeprav je šele začetek marca, je sezona za Real Madrid praktično že končana. Kraljevi klub se je v manj kot tednu dni poslovil od španskega pokala in lige prvakov, brez realnih možnosti za končno zmago pa je tudi v domačem prvenstvu. Slabe predstave aktualnih evropskih prvakov so po poročanju športnega časopisa As hudo ujezile njihovega predsednika Florentina Pereza, ki je po porazu v osmini finala lige prvakov proti Ajaxu obiskal slačilnico in igralcem več minut pridigal o pomanjkanju predanosti, njihovo predstavo pa označil za sramotno.

Tedaj naj bi dokončno prekipelo kapetanu Madridčanov Sergiu Ramosu, ki je zaradi kartonov torkov obračun spremljal s tribun Santiaga Bernabeua. Španski reprezentant se je postavil v bran svojim soigralcem, za katastrofalno sezono pa obtožil Pereza in klubsko vodstvo. »Izplačaj me in odidem. Za Real, njegov grb in tudi zate sem dal vse od sebe,« naj bi po pisanju Asa Perezu zabrusil Ramos in mu očital slabo načrtovanje pred pričetkom sezone.

Vodstvo Reala je sicer po izpadu iz lige prvakov že sklicalo izredni sestanek, na katerem je bila glavna tema pogovora morebitna zamenjava zdajšnjega trenerja Santiaga Solarij. Najresnejši kandidat za klop naj bi bil Jose Mourinho, ki je galaktike vodil med sezonama 2010 in 2013.