Šarec je osebno prepričan, da fracking s seboj prinaša nekatera okoljevarstvena tveganja. Proti frackingu se je sicer izrekel tudi odhajajoči minister za okolje Jure Leben, ki ga je s položaja odnesla afera maketa, Šarec pa je v zvezi z njegovih odhodom za današnjo izdajo tednika ponovil: »Če se bo v okviru revizije računskega sodišča in postopka kriminalistične preiskave ugotovilo, da Leben za morebitne nepravilnosti ni odgovoren, sem prepričan, da bova še naprej sodelovala.«

Z davčno reformo želi vlada po Šarčevih besedah okrepiti predvsem srednji razred. Premier sicer upa, da bo končna podoba popravkov davčne zakonodaje takšna, da »bomo lahko dosegli nevtralni rezultat in bomo z njo razbremenili predvsem najproduktivnejše in najuspešnejše delavce«.

Glede nepremičninskega davka je dejal, da ga bodo skušali uvesti, da pa ni prepričan, ali se bo to zgodilo v letu 2020. Enako velja glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. »Ta projekt je odvisen od zdravstvenega ministra, ki pa se sedaj ukvarja z organizacijskimi težavami v zdravstvu, z javnim naročanjem in digitalizacijo, s kadrovskimi težavami. In konec koncev, kot slišim, se tudi sindikat zdravnikov Fides že pripravlja na novo ofenzivo, v kateri bo spet zahteval višje plače,« je izpostavil.

V zvezi z zaustavitvijo nakupa osemkolesnikov je Šarec ponovil, da so se odločili najprej pripraviti belo knjigo in v njej določiti, kaj bi sploh radi. »Takšna študija je potrebna, da nas ne bo spet bolela glava, kot nas je pri patrijah, ki smo jih dobili oskubljene. Hoteli smo kokoši nesnice, dobili pa piščance brez perja,« je dejal.

Glede pobude za uzakonitev evtanazije je Šarec poudaril, da je treba najprej urediti področje paliativne oskrbe. Je pa priznal, da je sam v to vprašanje močno osebno vpleten, ker je doživel muke obeh staršev, ki sta umrla za rakom. »Na prvi pogled, po tistem, kar sem doživel, bi takoj rekel ja. Če bi sam moral tako umreti, kot sem videl pri starših, je bolje, da me ta hip nekdo s kamnom po glavi. Ko gledamo širši kontekst, pa se mi porajajo dileme,« je dejal.

Glede slovenskega priznanja Venezuele Šarec opaža, da se znamo v Sloveniji zelo hitro skregati zaradi nekoga tretjega. »Levi del politike bo v primeru Venezuele do konca zagovarjal trenutno vlado, desnica bi že skorajda umrla za začasnega predsednika Guaidoja. Če bi se levi in desni poistovetili s Slovenijo, tako kot se znajo enkrat z Venezuelo, drugič pa s politikami Viktorja Orbana, ali izjavami italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, bi bilo marsikaj lažje,« je dejal.