Milwaukee je zabeležil 49. zmago v sezoni in se 75,4-odstotno uspešnostjo zavihtel na vrh lige NBA. Drugi je Toronto (70,8 %), tretja in četrta pa sta vodilna na zahodu, Golden State Warriors (68,8 %) in Denver Nuggets (67,2 %).

Milwaukee je v tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi na vzhodu vstopil po dveh zaporednih porazih. Po visokem vodstvu je izgubil proti Phoenixu in Utah. Mini krizo je uspešno prebrodil; Indiano je premagal že četrtič v tej sezoni.

Giannis Antetokounmpo je dosegel 29 točk in zbral 12 skokov, Khris Middletonpa jih je dodal 27. Na drugi strani je Bojan Bogdanović prvič po petih zaporednih tekmah dosegel manj kot dvajset točk (17).

Prvo tekmo v novem dresu je odigral španski veteran Pau Gasol. Za Bucks je v enajstih minutah zabeležil eno točko in ujel štiri odbite žoge.

V Portlandu sta se srečali ekipi, ki sta imeli enak izkupiček (39-25). Temu primeren je bil potek tekme, ki se je končala po podaljšku, katerega pa so morali domači odigrati brez glavnega centra Jusufa Nurkića. 24-letni igralec iz Tuzle je bil ob koncu rednega dela izključen zaradi dveh tehničnih napak. Prvo je dobil zaradi prerivanja in spotikanja z Russellom Westbrookom v tretji četrtini, drugo pa zaradi udarca z glavo Paulu Georgu štiri sekund pred koncem.

Gostje so podaljšek dobili s 16:8. Westbrook je dosegel 37 točk, Paul George 32, domačim pa ni pomagalo niti 51 točk Damiana Lillarda ali 17 skokov Nurkića.

Slovenska zvezdnika bosta na parket znova stopila v noči iz sobote na nedeljo; Dallas bo gostoval v Orlandu, Miami pa bo gostil Cleveland.