Hrvaški policisti so pridržali domnevnega napadalca, več podrobnosti o dogodku pa ne želijo razkriti, ker sta žrtvi mladoletni. Napad se je v sredo pozno popoldne zgodil v parku pri enemu od stanovanjskih poslopij v vzhodnem delu mesta.

Otroka in njuni starši so za današnji Jutarnji list povedali, da sta fanta pred trgovino čakala na svoji prijateljici, ko je napadalec začel vpiti nanju s svojega balkona v prvem nadstropju: »Zginita, ne sodita sem! Fanta sta moškemu odgovorila, da čakati punci ter da se bosta odpravila takoj ko bosta opravili nakup, a je 63-letnik že stekel do njiju. Moški naj bi si nadel kapuco na glavo in ju napadel s palico.

Najprej naj bi z dvema udarcema zrušil na tla enega fanta, nato pa je sledila vrsta udarcev po različnih delih telesa drugega fanta, ki je tudi končal na tleh. Ob tem naj bi ju ozmerjal in ju žalil na različne druge načine, je poročal zagrebški časnik, ki je objavil tudi fotografije poškodb dveh fantov.

Kmalu bo napadu so na kraj dogodka prispeli policisti in nujna medicinska pomoč, ki je oba prepeljala v bolnišnico.

Zagrebška policija je danes potrdila, da so primer prevzeli kriminalisti, ki še vedno ugotavljajo okoliščine dogodka. Tiskovna predstavnica zagrebške policije Marija Goatti je na današnji novinarski konferenci povedala, da so stanovalci poslopja pričali o tem, da naj bi fanta najprej uničevala klop v parku, potem pa naj bi prišlo do žalitev in fizičnega spopada.

Gre za nov primer nasilja nad otroki, potem ko je prejšnji teden na Pagu oče vrgel svoje štiri mladoletne otroke z balkona. Dogodek v Zagrebu pa ima tudi elemente medetničnega nasilja in sovražnega govora.