Po treh mesecih in pol zimskega premora se bodo s tekmami osemnajstega kroga nadaljevali boji v drugi slovenski nogometni ligi, ki se bo končala 25. maja. Spomladansko premiero bodo jutri gostile vodilne Radomlje, ki bodo naslov prvaka in neposredno uvrstitev med prvoligaše izzivale z novim trenerjem. Drugouvrščeno moštvo iz druge lige se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerilo z devetouvrščenim prvoligašem.

Šesterica za napredovanje v 1. SNL

Med osrednjimi kandidati za prvo in drugo mesto v drugoligaški konkurenci so poleg Radomelj vsaj še Bravo, Sežana, Krka, Dob in Nafta. Vodilno šesterico loči sedem točk, medtem ko sedma Drava zaradi velikih sprememb v klubu najverjetneje ne bo imela moči za potegovanje za vrh lestvice. Ptujčanom se je izjalovilo sodelovanje z nigerijskimi vlagatelji, kar je privedlo do eksodusa nosilcev igre. Radomljani so pozimi ostali brez trenerja Nermina Bašića, ki je našel nov izziv v Novi Gorici. Bašića je zamenjal nekdanji reprezentant Muamer Vugdalić, ki bo na obrobju Ljubljane prvič vodil člansko moštvo. Pred tem si je nabiral izkušnje v mladinski šoli Maribora. Radomlje bodo naslov prvaka lovile z vodilnim strelcem jesenskega dela prvenstva Anelom Hajrićem, ki je bil pozimi tarča tako domačih kot tujih klubov, a je bila cena za njegov prestop preveč zasoljena. Radomljam se bo poznal odhod prvega podajalca Adela Halilovića.

Visoke ambicije ima šišenski Bravo, ki je imel jeseni med vsemi drugoligaši najvišji odstotek mladih nogometašev do 21 let. Ljubljančani so se pozimi okrepili z izkušenim Andražem Kirmom, ki bo skupaj z Luko Žinkom, Jako Ihbeishehom in Mustafo Nukićem poganjal igro Brava. Z okrepljeno zasedbo se bodo predstavili Sežanci pod vodstvom trenerja Andreja Razdrha, željo po uvrstitvi vsaj na drugo mesto pa kažejo tudi pri Krki in Dobu. Nafta bi se lahko hitro dvignila, saj ima po zaslugi madžarskih vlagateljev najvišji proračun v ligi in okrepljen igralski kader. Trenerju Francu Fridlu sta se v strokovnem štabu priključila Simon Sešlar in Aleksander Šeliga. Največja uganka je Ankaran, ki se je po odhodu večine igralcev okrepil predvsem s hrvaškimi nogometaši. Potem ko je dolgo kazalo, da Ankaran sploh ne bo uspel sestaviti zasedbe za nadaljevanje prvenstva, je pet pred dvanajsto vendarle uspel registrirati vse novince. Iz kluba so sporočili, da bodo domače tekme po dveh letih premora odslej igrali na stadionu Bonifika v Kopru, kjer so Ankarančani po zamenjavi mestne oblasti spet zaželeni gostje.

Osmerica v krčevit boj za obstanek

Med osmerico klubov se obeta ogorčen boj za obstanek. V tretjo ligo se bosta preselili zadnjeuvrščeni ekipi, po jesenskem delu prvenstva pa najslabše kaže Brežičanom in Bricem, a niti Beltinci, Ankaran, Rogaška, Bilje, Ilirija in Dekani ne morejo imeti mirnega spanca. Zadnje Brežice bo odslej vodil Darko Karapetrović, ki je nekoč sedel tudi na klopi Olimpije. Ravno iz Ljubljane sta se k posavskemu moštvu na posodo preselila vratar Anej Mrežar in obetavni napadalec Luka Duvnjak.