Do današnjega popoldneva so tukajšnji poklicni in prostovoljni gasilci opravili približno 30 intervencij na različnih lokacijah. Na terenu so bile vse razpoložljive ekipe.

Po napovedih agencije za okolje je bil zaradi močnega vetra izdan oranžni alarm za severovzhodno Slovenijo. Napovedi so se uresničile v noči s srede na četrtek, poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor so prvo prijavo prejeli ob 0:57, nakar so do 9. ure zjutraj opravili še 11 intervencij. »Večinoma so morali ukrepati zaradi odkritih streh, odstranjevanja podrtih dreves s cestne infrastrukture in drugih objektov ter odstranjevanja drugih nevarnosti,« so sporočili z Mestne občine Maribor. Na Pekrski cesti v Mariboru je močan veter na objektu distributerja električne energije odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico. Močan veter je odkril nekaj strešnikov tudi na osnovni šoli Janka Padežnika in na gasilskem domu v Pekrah.

Močan veter je povzročal škodo tudi na širšem območju severovzhodne Slovenije. Na Šobru so se zaradi neurja podrli in zagoreli drogovi električne napeljave; dežurni delavec Elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci pa so ogenj pogasili. V občini Destrnik je veter popoldne podrl drevo na cestišče, v Lovrencu na Pohorju pa so gasilci reševali živali iz gospodarskega poslopja, ki ga je podrl veter, je poročal center za obveščanje.