Člani sveta so se na seji, ki je trajala dobre tri ure, morali najprej sploh zediniti glede nadaljevanja prejšnje seje in glede veljavnosti mandatov dela članov sveta.

Po končni potrditvi nespornosti mandatov članov sveta iz vrst staršev so med drugim sprejeli poročilo o izvajanju proračuna zavoda za leto 2018. Med obravnavo dokumenta je prišla na dan tudi informacija, da je šola pred dnevi prejela odškodninsko tožbo bivše zaposlene, v zvezi s tem primerom pa je šola pred leti že plačala 1500 evrov kazni zaradi nezakonite zaposlitve. Pri tej točki in razpravi o delovanju ravnateljice je sodelovala tudi sama Angelinijeva, ki je zavrnila trditve, da je na šoli porušen pedagoški mir. »Ne pravim, da ni problemov, ampak stanje ni takšno, kot se želi predstaviti v javnosti,« je med drugim povedala.

Angelinijevo sicer bremenijo obtožbe o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, glede na očiten razkol v svetu zavoda pa so vprašljivi tudi odnosi na šoli. V začetku tedna sta župan Danilo Markočič in predsednik samoupravne narodne skupnosti Marko Gregorič za rešitev zagate predlagala, da bi ravnateljica in vsi člani sveta odstopili, a je predlog padel v vodo, ker zanj ni bilo potrebnega soglasja.

Po več prekinitvah in odlogih v zadnjih tednih so člani sveta danes sklenili, da pred tedni prekinjeno sejo s točko dnevnega reda o razrešitvi ravnateljice nadaljujejo v torek, 12. marca. Sama točka dnevnega reda bo sicer zaprta za javnost. Na današnji seji so se člani sveta seznanili tudi z informacijo, da bodo tega dne šolo na pobudo dela sveta obiskali predstavniki ministrstva za izobraževanje, predvidoma prav o zatečenem stanju na šolskem zavodu.