Jutri zjutraj se bo oblačnost trgala. Čez dan bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. Še bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 8, drugod od 12 do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do prvega dela noči na petek bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 km/h. Na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Obeti: V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope se nahaja obsežen ciklon. Nad severno Italijo pa je nastalo manjše območje nizkega zračnega tlaka. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom doteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih zahodno in severno od nas zmerno do pretežno oblačno, na območju zahodnih Julijcev in v Karnijskih Alpah ter v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Drugod bo deloma jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu jugo. Jutri bo ob Jadranu precej sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v Karnijskih Alpah se bodo še pojavljale plohe. Še bo pihal jugozahodnik.