Čeprav še nobena ekipa v ligi prvakov ni nadoknadila zaostanka dveh golov po porazu na domačem igrišču, za nameček pa je pri Manchester Unitedu zaradi poškodb in kazni manjkalo kar devet igralcev (Valencia, Mata, Lingard, Matić, Herrera, Martial, Sanchez, Jones, Pogba), so Angleži (v delegaciji je bil tudi legendarni trener Alex Ferguson) v Pariz dopotovali optimistično razpoloženi in samozavestni. Trener Ole Gunnar Solskjaer je kljub kadrovskim težavam taktično in psihološko odlično pripravil ekipo, ki je pokazala izjemno drznost ter poskrbela za zgodovinski preobrat. V uspeh so verjeli, ker Manchester United pod vodstvom Solskjaerja odlično igra v gosteh. Angleži so z zmago s 3:1 šokirali Pariz, ki je kljub stotinam milijonom evrov vložka v nakupe igralcev znova hitro končal evropsko sezono. Nemški trener na klopi PSG Thoms Tuchel je bil popolnoma izgubljen.

Manchester United je v močnem dežju na stadionu Park princev že dobro minuto po začetnem žvižgu slovenskega sodnika Damirja Skomine šokiral Parižane. Desni bočni branilec PSG Kehrer je s slabo podajo namočil Tiaga Silvo, ki je bil za nameček še nepazljiv, kar je izkoristil Lukaku, si priboril žogo in jo po prodoru mimo Buffona poslal v mrežo. PSG je odgovoril s silovitim pritiskom, Manchester United se je branil z bunkerjem, ki pa je popustil že v 12. minuti, ko je bil podajalec Mbappe (s petimi podajami je prvi asistent lige prvakov), strelec pa Bernat.

Ko so gledalci pričakovali, da bodo Parižani premoč unovčili z drugim golom, saj so bili gostje pod hudim pritiskom, je za nov šok po pol ure igre poskrbel Lukaku, ki je pokazal, kako mora biti pravi napadalec vseskozi na preži. Po strelu Rashforda z razdalje je Buffon naredil napako, ko je spolzko žogo le odbil, belgijski reprezentant pa jo je rutinirano poslal v mrežo. PSG je bil v šoku, saj dveh golov prve pol ure v ligi prvakov ni prejel že od leta 1997 (Bayern), zato je Manchester United vzpostavil ravnotežje na igrišču in postal bolj enakovreden tekmec.

Francozi so v drugem polčasu uspešno zadrževali žogo. Angleži so v finišu tekme vse stavili na napad, a niso imeli prave ideje. Lukaku je povsem omagal, potem ko je izgubil ogromno moči na spolzkem igrišču. Ko je vse kazalo na napredovanje PSG, je sodnik Skomina v 90. minuti dosodil enajstmetrovko za goste. Po ogledu posnetka VAR je pogumno ocenil, da je domači branilec Kimpembe igral z roko. Kazenski strel je v gol spremenil Rashford.