Do hude torkove nesreče blizu Ločice pri Vranskem je prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vranskega proti Kamniku, v dolgem desnem preglednem ovinku zapeljal čez ločilno črto na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik osebnega vozila. »V silovitem trčenju sta se oba voznika tako hudo poškodovala, da sta poškodbam na kraju podlegla. Oba sta bila doma z območja upravne enote Kamnik,« je v policijsko poročilo zapisala Milena Trbulin iz PU Celje.

Silovito trčenje

Posledice prometne nesreče so bile dobro vidne še danes, ko so svojci pokojnih ob cesti prižgali nekaj sveč. Na kraju nesreče je bil tudi brat nesrečnega 37-letnega Aleša H. iz Zgornjega Tuhinja, ki je življenje izgubil, ker se silovitemu trčenju s 46-letnim Kamničanom Tomažem J., ki je zapeljal čez črto na nasprotni vozni pas ravno v trenutku, ko je sam pripeljal pravilno po svoji strani, očitno ni mogel izogniti. Na nenavaden manever povzročitelja tik pred usodnim trčenjem kažejo tudi še danes dobro vidne sledi, pa tudi oznake policistov, ki so jih ti narisali po nesreči, ko so opravljali meritve.

»Aleš je bil pogosto na tej relaciji in nasploh veliko na cesti, saj je bil poklicni voznik,« nam je povedal njegov brat. Vozniki, ki so danes vozili tam mimo, pa so, ko so ob cesti zagledali sveče in še vse polno drobnih razbitin, upočasnili vožnjo in si ogledovali še dobro vidne posledice trčenja. Pretreseni pa so tudi bližnji domačini, ki so najprej slišali grozljiv pok, zatem pa predirljivo zavijanje siren policistov in gasilcev.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že pet ljudi, lani v enakem obdobju eden.