Na ptujskem sodišču bi se danes moralo začeti sojenje Janku Tomiću. Tožilstvo mu očita uboj in tri poskuse uboja v strelskem obračunu maja lani na njegovem domu v Krčevini pri Ptuju. Obtoženega so zjutraj pripeljali na sodišče, a so narok preklicali zaradi nenadne bolezni odvetnice Stanke Firm Gavez. Tomića zastopa še odvetnik Darjan Lampič, vendar obtoženi brez omenjene odvetnice ni želel opraviti zagovora, zato sodniku ni preostalo drugega, kot da narok prekliče in začetek sojenja preloži na zadnji teden marca.

Obtoženi sicer na novembrskem predobravnavnem naroku očitanih kaznivih dejanj, za katera mu grozi visoka zaporna kazen, ni priznal, saj naj bi šlo za silobran. Četverica napadalcev, starih od 25 do 29 let, je v noči na 27. maj v Krčevini pričakala Tomićevega 20-letnega sina, da bi z njim obračunala. Vsi štirje so ob njegovem prihodu in pobegu v hišo nasilno vstopili za njim in ga poskušali pretepsti, še pred tem so na dvorišču poškodovali osebni avtomobil.

Ko je na balkon hiše prišel mladeničev 51-letni oče, jim je zagrozil s pištolo, a jih to ni odvrnilo od napada. Ko je pritekel na dvorišče, so se vendarle odločili zbežati proti avtomobilu, med begom pa je 25-letnik dobil dve strelni poškodbi, medtem ko je drugi, 29-letnik, poškodbam na kraju dogodka podlegel.

Ptujsko sodišče je sicer že junija lani kaznovalo vse tri napadalce, ki so želeli fizično obračunati s Tomićevim sinom. Ti so priznali kaznivi dejanji nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, zaradi česar so dobili nižje kazni. Eden od njih mora odslužiti leto in osem mesecev, drugi leto in pet mesecev, tretji pa leto dni zapora.