Zadnja sezona priljubljene in uspešne serije Igra prestolov bo imela šest epizod, vsaka izmed njih bo po trenutnih napovedih dolga nekaj minut manj od ene ure. Prvo težko pričakovano epizodo si bomo lahko ogledali že čez dobrih pet tednov, in sicer v nedeljo, 14. aprila.

Približno dve minuti dolg in težko pričakovani napovednik, ki so ga ustvarjalci oddaje najprej objavili na twitterju, so oboževalci serije hitro razširili po svetovnem spletu – samo na twitterju naj bi v enem dnevu dosegel več kot enajst milijonov posameznikov, večina izmed njih pa nosi lastno razlago skritih pomenov, ki jih lahko razberemo iz napovednika, in predvidevanje možnih koncev serije.

V napovedniku lahko med drugim vidimo Jon Snowa in Daenerys Targaryen med pripravami na bitko, Cersei Lannister med uživanjem v kozarčku vina, napetost pa najbolj poveča Arya Stark, ki jo najprej vidimo med begom po temačnih hodnikih, nato pa slišimo njene besede, ki pravijo: »Poznam smrt. Ima veliko obrazov. Veselim se, da vidim še tega.«