Višje sodišče bo v 30 dneh izdalo pisno sodbo.

Kot je po obravnavi za STA povedala Juričeva zagovornica Tanja Kompara, so danes senatu višjega sodišču na kratko predstavili obtožba in dosedanji potek postopka, obramba pa je predstavila svoje razloge za vložitev pritožbe.

Med drugim je senatu, ki mu je predsedovala sodnica Barbara Nerat, očitala več različnih kršitev, od tega, da sodišče ni imenovalo novega patologa in izvedenca forenzične stroke, prav tako ni zaslišalo kriminalistov, ki so preučevali sledi na kraju zločina, potem ko izvedenka Nacionalnega forenzičnega laboratorija ni mogla določiti niti izvora niti starosti krvi.

Jurič je bil na mariborskem sodišču prvič na 20 let zapora obsojen že aprila lani, a so višji sodniki že takrat na pritožbo obrambe, ki jo je prevzela odvetnica Kompara, sklenili, da izrek sodbe zoper 75-letnika ni bil razumljiv, zato so sojenje razveljavili.

Jurič zanika krivdo

Jurič je tako na prvem kot na ponovljenem sojenju ves čas zanikal krivdo, skupaj z odvetnico sta skušala zamajati obtožbe tožilke Aleksandre Kolarič in vnesti dvom tudi na način, da bi Nadiževca lahko zabodel celo nekdo tretji. Obramba je sicer menila najmanj to, da Jurič dejanja ni storil na zahrbten način, še več, da je v najslabšem primeru šlo za povzročitev hude telesne poškodbe na mah.

Kaj točno se je decembra predlani dogajalo v stanovanju obtoženega, ni videl nihče. Priče, ki so jih zaslišali na sojenju, so slišale vpitje, to je pa bilo tudi vse. Kaj je bil vzrok prepira, ni znano, domnevno je šlo za denar. Pokojnega je na dvorišču našla soseda, nekateri so tudi videli Juriča, da ga je odvlekel tja.