Kot je zapisal Simič, naj bi ga neznanec malo po 6. uri pred vhodom v njihovo poslovno stavbo napadel in pretepel. »Policija je sestavila zapisnik in življenje gre naprej. Je pa žalostno, da zadeve tako delujejo,« je zapisal.

Ker je bil na družbenem omrežju hitro deležen podpore številnih znanih in manj znanih ljudi, je pozneje ob zahvali za podporo še zapisal, da dogodku ni treba dajati take pozornosti, saj na njegovo srečo ni nič hujšega.

»Obvestil sem vas le zaradi tega, da veste kaj se lahko zgodi in da bodite strpni pri svojih tvitih, ali pri drugih dejanjih v življenju, kar vas prosim že ves čas,« je še dodal Simič.

Napad zaradi pisanja na blogu in družbenih omrežjih?

Za spletni portal 24ur.com je povedal, da se je ob prihodu v službo prepognil, da bi vzel časopise. Takrat se mu je približal neznanec in ga nekajkrat udaril. Ko je padel na tla, ga je nato na tleh še zbrcal. Napad je trajal 10 ali 15 sekund, nato pa je storilec pobegnil.

Simič resnejših poškodb ni utrpel, iz nosu mu je tekla kri, bo pa imel tudi podplutbe. Priznava, da ne ve, zakaj se je napad zgodil, domneva pa, da zaradi njegovega pisanja na blogu ali družbenih omrežjih, še piše portal.

Simič je bil na čelu takratnega Dursa med leti 2006 in 2008, med leti 2009 in 2012 pa je bil član vladnega fiskalnega sveta. V letih 2009 in 2010 je bil tudi na čelu Nogometne zveze Slovenije, leta 2013 pa tudi direktor srbske davčne uprave.