Mercator je kot pobudnik in organizator tudi zaradi krofov pustno obarvane tekme v Športni dvorani Kodeljevo združil številne podpornike Europe Donne, navijače obeh rokometnih klubov, reprezentanco v smučarskih skokih, prišlo pa je tudi kar 200 predstavnikov skakalnih društev in klubov, ki so prav tako pomagali zbirati tolarje. Koliko tolarjev je bilo zbranih v vseslovenski akciji Napolnite nas z upanjem – stari tolarji za nove začetke bo znano sredi marca, ko bodo sešteli vse tolarje, zbrane v rožnatih škatlah. Zbirali so jih namreč tudi v več kot 600 Mercatorjevih trgovinah in pri drugih podpornikih te dobrodelne akcije za program ROZA.

Vse, ki so prišli na atraktivno rokometno tekmo za dober namen, so pozdravili Mojca Senčar, častna predsednic Europe Donne, Franci Petek, direktor izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije in Tomislav Čizmić, predsednik Mercatorjeve uprave. Da je tekma potekala po pravilih, sta poskrbela sodnika Janko Požežnik, nekoč mednarodni sodnik najvišjega ranga, danes mednarodni delegat, in Janko Strel, nekdanji zvezni sodnik, danes delegat RZS. Zaradi »malice« med samo tekmo, ko so igralci Celja s polnimi usti krofov hoteli igrati, pa je tekmo za kratek čas prekinila tudi Anja Frešer, nekoč igralka, danes pa mednarodna delegatka Evropske rokometne zveze (EHF) in Rokometne zveze Slovenije. Med navijači smo lahko videli tudi dobro razpoloženo Dejo Doler, članico izvršilnega odbora pri RK Krim Mercator.

Krimovke in celjski rokometaši so imeli na dobrodelni tekmi kar precej dela, zato je taktično zahtevno tekmo na strani Krimovk pomagal voditi ljubljanski podžupan Dejan Crnek, pri Celjanih pa je vlogo selektorja prevzel celjski župan Bojan Šrot. Poleg glasnih navijačev, prišli so z vseh koncev Slovenije, je za odlično razpoloženje poskrbel tudi komentatorska legenda Ivo Milovanovič, kot stranska komentatorja s klopi ekip pa sta občinstvo zabavala še Miha Deželak in Gašper Bergant.