Jonas na obhod med ertevejevce

Kaj dogaja? Nova oddaja. Jonas Žnidaršič se po dolgoletnem premoru namreč vrača na televizijo, in to celo na nacionalko. Nova satirična oddaja Kaj dogaja? bo na sporedu ob sobotah na prvem programu, preizkusili pa se bodo v formatu, kakršnega po ameriškem vzoru z Juretom Godlerjem že nekaj let pripravljajo na Planet TV. Za promocijo so ustvarili tudi poseben profil na instagramu, kjer se Jonas te dni srečuje z voditeljskimi kolegi iz hiše. Objavili so recimo fotografije srečanja z Marcelom Štefančičem, Mariem Galuničem in Ano Tavčar, ki jo je obiskal v jutranjem studiu. »Dejansko ljudem že dogaja ob tej uri?« so zapisali pod fotografijo nakremženega Jonasa in nekoliko bolje razpoložene Tavčarjeve, s katero sta se očitno srečala navsezgodaj.

Akrobati v Cerknici našemljeni v Mehičane

Medtem ko liberalna Slovenija ugotavlja, da se je potencialno neprimerno šemiti v temnopolte ljudi in etnične manjšine na splošno, ta pomislek še ni prispel do organizatorjev pustnega festivala v Cerknici, kjer je med drugim nastopila skupina akrobatskih košarkarjev Dunkin devils. Tokrat so telovadci za potrebe maškarade skakali čez zid, si pri tem nadeli ponče in brke, eden od njih pa masko ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ker je pust zabavna prireditev, humanitarne krize pa očitno tudi, je obmejni akrobatski spopad med mehiškimi priseljenci in Trumpom obiskovalce seveda predvsem dobro zabaval.

Profil, ki ga navdihujejo časopisi

Med domačimi uporabniki instagrama je vse bolj priljubljen profil Heheadlines, kjer navdih za komentiranje vsakdana iščejo v časopisnih naslovih. Med izbranimi so pogosto tudi Dnevnikovi naslovi in enega bolj posrečenih so dopolnili pred nekaj tedni – naslov intervjuja s Francem Bracem Korenom se je glasil »Oče me ni nikoli učil peti«, ustvarjalci profila pa so v nadnaslovu dodali, da to rečeš taksistu, ko te, jokajočega in verjetno pod vplivom opojnih substanc, ob treh zjutraj pelje domov z nočne zabave.

Sebastiana Cavazzo v objektiv ujela Erjavčeva hči

Znano je, da je igralec Sebastian Cavazza priljubljen pri ženskem spolu, manj znano pa, da se s tem strinja tudi hči Karla Erjavca, Eva Erjavec. Če sodimo po ključnih besedah, ki jih je dodala fotografiji z instagrama, sta se srečala v Cankarjevem domu, na premieri celovečernega filma Izbrisana. Pod posnetkom, ki si je prislužil nekaj več kot tristo všečkov, se je zvrstilo nekaj vzhičenih komentarjev, eden od sledilcev pa je Evi Erjavec še namignil, da si s Cavazzo deli rojstni dan.

Martin Golob romal in vozil avtobus

Zvezdniški župnik s spleta Martin Golob se je prejšnji teden odpravil na službeno pot ali kot temu reče sam – romanje. Tja se sicer ni namenil peš, ampak z avtobusom, v družbi petdesetih faranov. Oglasili so se pri izbranih sakralnih stavbah, v koncentracijskem taborišču Auschwitz in rojstnem kraju Karola Wojtyle. Golob se je enkrat vmes za šalo preizkusil celo kot voznik avtobusa, za katerega ima kot odgovorni državljan gotovo vozniško dovoljenje oziroma kot privrženec traktorjev vsaj približno ustrezne veščine.

Zmagovalca Eme vse bolje razpoložena

»Hej, sva že kdaj objavila bolj turistično fotografijo?« se pod posnetkom Bleda na instagramu sprašujeta Zala Kralj in Gašper Šantl, letošnja zmagovalca Eme, nad katerima se navdušujemo zaradi njunega pomanjkanja navdušenja, saj si ga razlagamo kot njuno »pomirjenost s svetom«. Ne vemo, ali je fotografija zmagovalnega para res njuna najbolj turistična, je pa zagotovo ena od redkih, na kateri sta videti odlično razpoložena.