Drenikova ulica je prenovljena in znova odprta za promet. Na ljubljanski mestni občini so se prenove Drenikove lotili konec lanskega leta, v tem času pa niso prenovili zgolj cestišča in izboljšali pogojev za kolesarje in pešce, temveč so hkrati prenovili tudi vročevod in plinovod.

Več prostora za pešce in kolesarje

Na odseku ceste med križiščema z Verovškovo ulico in Celovško cesto so delavci na račun nekoliko ožjih voznih pasov razširili pločnike. Ti so zdaj široki 2,5 metra, kolesarji in pešci pa si jih delijo kot skupni prostor. S tem so na občini kolesarjem omogočili, da lahko zakonito vozijo tudi na odseku Drenikove ulice, kjer je bilo kolesarjenje doslej prepovedano. Hkrati so delavci avtobusni postajališči na Drenikovi, kjer ustavljajo avtobusi številka 22, preuredili tako, da postajališči nista več izogibališči, pač pa avtobusi ustavljajo na desnem voznem pasu. Odstavni niši so gradbinci preuredili v pločnik, tako da imajo tam zdaj dovolj prostora potniki, ki čakajo na avtobus, pešci in kolesarji.

Dela nadaljujejo Na jami

S tem pa gradbena dela v Šiški še niso končana. Delavci namreč dela nadaljujejo na drugi strani Celovške, v ulici Na jami. Ulica je zaprta za ves promet, v križišču s Celovško in Drenikovo pa zaradi tega velja nekoliko spremenjen prometni režim: na Drenikovo je s Celovške mogoče zaviti le iz smeri center, z Drenikove pa je mogoče zaviti zgolj desno na Celovško cesto.

Obvoz imajo zaradi zapore tudi mestni avtobusi številka 22, ki v smeri proti Kamni Gorici vozijo po redni trasi, v smeri proti Fužinam pa po Šišenski, Litostrojski, Goriški, Verovškovi in Drenikovi. Obvoz je predviden do 15. marca. Predvidoma do takrat so na obvozu tudi avtobusi številka 7 in 7L, ki vozijo po Celovški, Šišenski in Vodnikovi cesti.