V času, ko je Lady Gaga obiskovala Univerzo v New Yorku, ni bila pri vseh zaželjena. V njenih študentskih letih je kot pevka nastopala v lokalnih barih, kar pa vsem njenim vrstnikom ni bilo všeč ali pa so ji le zavidali.

Imela je namreč kar nekaj sovražnikov, ki so na facebooku ustvarili skupino in jo poimenovali »Stefani Germonotta, ti nikoli ne boš slavna«. V to skupino so redno objavljali nesramne zapise in jo obtoževali, da je samo pozornosti željno dekle (ang. »attention whore«), ki nikoli ne bo doseglo svojega cilja, postati pop zvezda. Eden izmed članov skupine je v skupino objavil letak, ki je najavljal njen nastop v lokalnem baru, in ga namenoma pohodil.

Ena izmed bivših študentk, ki je obiskovala newyorško univerzo, je na facebooku objavila ganljiv zapis o tem, kako je vesela, da je bivši tarči nesramnežev uspelo in hkrati izrazila obžalovanje, da je kot najstnica ni nikoli branila.

»Sram me je, da na stran nikoli nisem napisala niti besede v njen bran. Stefani, hvala ti. Hvala, da si vedno mislila, da si super zvezda, da si uporabila svoje šibke točke za to, da si zasijala še bolj,« je zapisala Lauren Bohn.

V letu 2019 je Lady Gaga prejela oskarja za najboljšo filmsko pesem »Shallow« iz filma A Star is Born. S tem je postala prva ženska v zgodovini, ki je v enem letu prejela grammyja, oskarja, zlati globus in nagrado Britanske akademija za filmsko in televizijsko umetnost.