V požaru v Slavšini je zgorelo ostrešje ter izolacijska fasada iz stiropora. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Reševalci pa so solastnici objekta zaradi šoka, ki ga je doživela, nudili zdravniško pomoč.

Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je zagorelo zaradi pregretja dimnika v delu, kjer se stika z ostrešjem oz. na prehodu iz ostrešja. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Maribor.

Požar je v ponedeljek poldan izbruhnil tudi v Spodnji Voličini, kjer se je zaradi dotrajanosti in vetra podrl drog električne napeljave. Električne žice so obvisele na strehi ene od stanovanjskih hiš. Lastnik je o tem takoj obvestil pristojno podjetje za dobavo električne energije, vendar je do njihove intervencije na mestu, kjer so se žice dotikale hiše, izbruhnil požar, zato je lastnik kmalu po 15. uri poklical še gasilce. Kljub gasilski intervenciji se je vnel že leseni opaž stropa in mansardne poševnine sobe na podstrešju. Soba je v hipu zgorela v celoti.

Med intervencijo poškodovan 21-letni gasilec

Pred intervencijo električarjev je v stanovanjski hiši prišlo še do udara na vtičnicah, poškodbe so tudi na različnih električnih aparatih, ki so bili priključeni na omrežje. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Med gašenjem se je poškodoval 21-letni gasilec, ki je na podstrešju gasil z vodo in je začutil udarec električnega toka. Zdravniško pomoč je poiskal sam v Zdravstvenem domu Lenart.

Policisti zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.