Dončić je tokrat poskrbel za eno najbolj atraktivnih potez na tekmi, a se mu je pri tem nasmehnila tudi sreča, ko je ob koncu prvega dela dosegel trojko s piskom sirene s polovice igrišča. Sicer pa je bil Dallas vse od začetka brez možnosti za zmago. Pri Brooklynu je bil z 22 točkami najbolj učinkovit DeMarre Carroll, kar šest košarkarjev pa je vpisalo dvomestno število doseženih košev. Pri Dallasu je bil z 20 koši strelsko najbolj razpoložen Dwight Powell.

Miami, ki je vnovič igral brez poškodovanega Gorana Dragića, pa je na Floridi s 114:113 ugnal Atlanto. Pri domačih je bil s 23 koši najboljši Dwyane Wade, v dresu Atlante pa je 21 točk dosegel Vince Carter.

V napeti končnici so se gostje zelo približali zmagi. Slabe tri minute in pol pred koncem tekme je Miami vodil še s 109:99. Trae Young pa je Atlanto 62 sekund pred koncem pripeljal na 112:111. Stvari je v svoje roke vzel Wade in dosegel odločilni koš, že v naslednjem napadu pa je to skušal potrditi z metom za tri točke, a bil nenatančen in gostom ponudil drugo priložnost za preobrat, ki pa je slednji niso izkoristili.

Dončić se veseli tekme z Miamijem

»Imeli smo veliko zamenjav igralcev. Veliko je novih soigralcev in v treh tednih je bilo težko priti skupaj,« je po tekmi izjavil Dončić, ki so ga novinarji ujeli tik pred tihim odhodom iz dvorane, kjer zaradi poraza ni bil najbolje razpoložen. Kljub temu je odgovoril na nekaj vprašanj.

Malce nasmeha mu je prišlo na ustnice ob vprašanju, ali pričakuje boljši rezultat konec meseca v Miamiju, ko se bo pomeril s soigralcem iz reprezentance Goranom Dragićem, ki seveda pričakuje zmago domačih. »Jaz pravim, da bomo mi zmagali. To bo posebna tekma, sploh proti Goranu,« je dejal Dončić.

V boju za končnico sicer bolje kaže Miamiju. Ta je namreč kot omenjeno dosegel 29. zmago v sezoni in je na 10. mestu. Od osmega mesta, ki zadnje vodi v nadaljevanje sezone, pa Dragića in druščino loči ena zmaga. Orlando je letos dosegel 30 zmag, Detroit na sedmem mestu pa 31. Dallas z Luko Dončićem ima le še teoretične možnosti. Ekipa iz Teksasa je na 13. mestu zahoda, od osmega mesta pa jo loči devet zmag.

Obe ekipi s slovenskima košarkarjema zdaj čaka večer oddiha. V noči na četrtek bo Dallas nato gostoval v Washingtonu, Miami pa gre v Charlotte.