Upam, da nisem preveč zahtevna. Že tretje leto sem na žalost sama. Zdaj sem se odločila, da ne morem več biti v tej veliki spalnici z dvojno posteljo – sama. Zato si pri sedemdesetih letih želim spremembo za leta, ki so še pred menoj. Rada pa bi obdržala nekaj opreme, ki jo opisujem ob poslanem tlorisu prostorov. Le tega ne vem, kako bi jo razporedila. Zahvaljujem se vam za vaš trud in prijaznost! Marija

Odgovor:

Vaša odločitev o zamenjavi sob in ohranitvi pohištvenih elementov je funkcionalna in izvedljiva. V manjši sobi vam predlagam, sodeč po merah, ki ste jih posredovali, da za vrati vzdolž stene umestite garderobni omari. Če vam prostor dopušča, pa poleg umestite še nizko komodo. Ob notranji steni umestite ležišče. Predlagam nekoliko udobnejše dimenzije. Hkrati vam tako umeščena postelja omogoča pogled na zelenje, ki ga imate na vrtu. Ležišče (postelja) naj bo oblazinjeno v peščenih barvah in vaše obstoječe omare ne bodo prav nič moteče.

V večjo sobo pa ob okno umestite obstoječa knjižna regala. Povezovalni element med njima naj bo delovna površina – pisalna miza s pogledom na vrt.  V sobi vam ostane dovolj prostora, da umestite trosed s funkcijo ležišča. Z vso umeščeno opremo vam v sobi še vedno ostane res veliko prostora tudi za telovadne vaje. 

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.