Na gostovanje k FMP v 20. krogu lige ABA se je Olimpija odpravila samo z eno mislijo – po zmago. Za Ljubljančane je po prvem polčasu kazalo dobro, a so v drugem padli in v nespametni končnici doživeli 14. poraz. Dva kroga pred koncem sta tako Krka in Olimpija s po šestimi zmagami zadnji, kar praktično že pomeni, da bo o izpadu odločala zadnja tekma rednega dela med moštvoma 17. marca v Novem mestu.

Potem ko so košarkarji FMP že pred časom ostali brez najboljšega posameznika Dragana Apića, ki je odšel v ruski Kuban, med reprezentančnim premorom pa še brez Matica Rebca, ki je okrepil španski San Sebastian, je pred današnjim obračunom postalo jasno, da bodo gostitelji nastopili še brez izvrstnega Stefana Pota. Trener Beograjčanov Vladimir Jovanović je imel tako na voljo le deset košarkarjev, medtem ko je Jure Zdovc zaradi presežka v Ljubljani pustil Sanona, Simonovića, Kastratija in Rebca. Pomembnost tekme se je pri gostih na začetku poznala, saj jim v napadu nikakor ni steklo, a so zato toliko bolj navduševali v obrambi, kjer je končno mogoče videti moštveno igro z veliko prevzemanja in pomaganja. Zdovc je s stalnimi menjavami ves čas iskal razpoloženo peterko in jo našel ob koncu prve četrtine, ko je v igro vstopil Marvin Jones. Američan je velik dolžnik v letošnji sezoni, a je že prejšnji teden proti Krki nakazal, da bi nanj sodelovanje z Zdovcem utegnilo vplivati blagodejno. 25-letni krilni center je pokazal nekaj atraktivnih potez z zabijanji in v devetih minutah dosegel kar 15 zaporednih točk, FMP pa v istem časovnem obdobju le dve. Olimpija je z njegovo pomočjo ušla na dvomestno prednost, še naprej pa navduševala v obrambi, saj je v prvih 20 minutah prejela le 26 točk.

V drugi polčas so zmaji krenili z desetimi točkami naskoka in znova začeli dobro, nato pa je sledil napadalni mrk. Od 23. do 36. minute so gostje dosegli vsega deset točk, FMP pa je tudi po zaslugi odličnega napadalnega skoka (skupaj 18) dobre tri minute pred koncem povedel za sedem. Olimpiji je gostitelje še uspelo ujeti in po trojki Luke Lapornika povesti za točko, a je nato nespametno osebno napako storil Dražen Bubnič. Marko Radovanović je zadel oba prosta meta, v napadu za zmago pa je najprej po prodoru zgrešil Boban Tomić, nato pa trojko s sireno še Lapornik.

»Na tako pomembni tekmi smo pokazali premalo želje v igri. Videlo se je, da so bili nekateri igralci prestrašeni. To se je poznalo v drugem polčasu, saj je FMP rasel, mi pa smo padali. Čaka nas še težek boj za obstanek,« je povedal Jure Zdovc.

Liga ABA, 20. krog: Krka – Cedevita 82:71, Cibona – Mega B. 89:71, C. zvezda – Partizan 70:68, Igokea – Mornar 81:60, Budućnost – Zadar sinoči.