Smrt zvezdnika je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil njegov agent Arnold Robinson. Prejšnji teden v sredo ga je prizadela huda možganska kap. V bolnišnici v Los Angelesu so mu sicer skušali pomagati, a zaman. Danes je v tej bolnišnici umrl, obkrožen s svojima dvema otrokoma, sedanjo partnerko, bivšo soprogo, starši, brati in drugimi člani družine, je še povedal Robinson.

»Družina se zahvaljuje za veliko podporo in molitve iz vsega sveta, ki so bile namenjene Luku, a prosi tudi za spoštovanje zasebnosti v teh časih velikega žalovanja,« je še sporočil Perryjev agent in pojasnil, da dodatnih podrobnosti ne bo.

Perry je sicer pred nenadno boleznijo v Los Angelesu snemal televizijsko serijo Riverdale, priredbi stripovske zgodbe o Archieju Andrewsu. Kap ga je zadela na dan, ko je televizija Fox napovedala obnovitev serije »90210«.

V svetovno znani uspešnici Beverly Hills, ki se je predvajala deset sezon med letoma 1990 in 2000, je Perry upodabljal Dylana Mckaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh (Jason Priestley in Shannen Doherty), Kelly Taylor (Jennie Garth), Donno Martin (Tori Spelling), Steveom Sandersom (Ian Ziering), Andreo Zuckerman (Gabrielle Carteris) in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills 90210 in se ubadal z "običajnimi" problemi in težavami najstnikov. Serija pa je poleg prijateljstva in ljubezni odpirala tudi aktualne teme, od alkoholizma med mladimi do nasilja v družini, zlorabe drog in podobno.

Novica o Perryjevi smrti je zdaj sprožila številne odzive užaloščenosti na spletnih družbenih omrežjih. Že pred tem pa je številne odzive podpore sprožila tudi novica, da ga je prizadela kap. »Moj prijatelj, trdno te objemam in ti dajem mojo moč. Imaš ti to,« je na Instagramu zapisala Shannen Doherty.