Občina Brezovica se pospešeno pripravlja na gradnjo prizidka osnovne šole. Pred dnevi so prek javnega naročila izbrali ponudnika, ki bo izvedel projekt, in z izbranim izvajalcem, podjetjem Tipo investicije gradnje iz Ljubljane tudi že sklenili pogodbo. Vrednost dogovora skupaj z DDV znaša 1.081.956,20 evra.

Denar bo zagotovila občina, izvajalec pa mora dela končati v sedmih mesecih od začetka del, ki naj bi se začela najkasneje do prvega aprila. Otroci naj bi nove prostore začeli obiskovati že v prihodnjem šolskem letu. Če bo šlo vse po načrtih, bodo ujeli njegov začetek, če ne pa kak mesec ali dva po tem.

»Zgradili bomo štiri nove oddelke, štiri kabinete, hkrati pa razširili parkirišče in energetsko obnovili stari del šole,« je povedal župan Brezovice Metod Ropret. Prizidek, v katerem bo prostora za 120 učencev, bodo zgradili na območju, kjer so zdaj šolska pot, del parkirišča in zelenica. Tako bodo izgubili deset parkirnih mest, a bodo uredili nova na sosednjem zemljišču. »Ko bo prizidek zgrajen, bo za nekaj časa v šoli dovolj prostora,« pravi župan. Tesna je tudi šola v Preserjah, zato načrtujejo širitev z dozidavo, ki pa naj bi prišla na vrsto prihodnje leto.

Zgraditi nameravajo tudi vrtec

Brezovica spada med občine, ki v zadnjih letih opažajo več priseljevanja kot odseljevanja, zato se načrtovanja investicij v šolsko in predšolsko vzgojo lotevajo z mislijo na dolgoročnejšo prihodnost. S tem je povezana tudi načrtovana gradnja otroškega vrtca.

Po zgraditvi prizidka šole in vrtca bi moral prostor v šoli zadostovati tudi dolgoročno, je prepričan župan. V osnovni šoli namreč še vedno gostujeta dva oddelka vrtca. Ko bodo zgradili še vrtec, bodo ta dva oddelka izpraznili, zato bo na voljo več prostora za šolarje, kar bi glede na demografske projekcije moralo zadostovati za daljši čas.

Kdaj bodo začeli graditi vrtec, je odvisno predvsem od finančnih zmogljivosti občine. Enako velja za gradnjo športne dvorane s tribunami za gledalce, ki si bodo lahko ogledali tekme odbojkarskega kluba. V tem mandatu si želijo izvesti vsaj enega od teh dveh projektov, napoveduje župan.