Osemindvajsetletni Preidler, kolesar francoskega moštva svetovne serije Groupama FDJ, je v intervjuju za časopisa Kronen Zeitung in Klene Zeitung priznal, da mu je zdravnik odvzel kri, a mu je kasneje ni vbrizgal nazaj.

Preidler je pojasnil, da ga je nemški zdravnik Mark Schmidt kontaktiral in mu pojasnil, da več uspešnih kolesarjev uporablja krvni doping. »Vse daješ od sebe, trdo treniraš, paziš na prehrano in vse, še vedno pa nisi najboljši. Počutiš se, kot da si bebec. In nekega dne imaš vsega dovolj,« je povedal Preidler in zagotovil, da dopinga ni jemal med tekmovanji.

Drugi avstrijski kolesar Denifl je sicer vmes že končal kariero. Enaintridesetletnik je priznal krvni doping ter zavajanje sponzorjev in organizatorjev tekem. Policija ga je začasno aretirala, a tudi že izpustila na prostost.

V osrčju afere je nemški zdravnik Mark Schmidt iz Erfurta in njegovi trije sodelavci, preiskovalci pa pravijo, da avstrijski smučarski tekač Johannes Dürr ni ključna figura v tem primeru, kot so poročali nekateri mediji.

Dürr, ki je bil pozitiven na eritropoetin na olimpijskih igrah 2014, je priča v tem primeru, v katerem so aretirali omenjenega zdravnika in njegove tri sodelavce, pet smučarskih tekačev na SP v Seefeldu pa je v povezavi s tem priznalo uporabo krvnega dopinga.