Flisar je med petkovim pustovanjem zapletel v incident, ko je pod vplivom alkohola najprej udaril po reklamnem panoju, nato pa še po vetrobranskim steklom policijskega vozila, ki ga je tudi razbil. Ker ga policisti niso mogli umiriti, so ga bili primorani odpeljati na policijsko postajo, kjer so ga pridržali do streznitve in ga v soboto zjutraj izpustili.

V današnjem zapisu na svojem facebook profilu je 31-letni športnik poudaril, da želi prevzeti odgovornost za početje in se opravičiti vsem prizadetim. »Tisti, ki me poznajo, dobro vedo, da je za mano zelo težko leto in to pusti določene posledice, kar pa nikakor ne opraviči mojih dejanj in definitivno nisem ponosen nase,« je zapisal.

Še enkrat je pojasnil, da je bil izpad delno posledica tudi razgretega ozračja na pustovanju. »Bi vas prosil, da me vsaj delno razumete ... da ni lahko iti pustovat s svojo punco in prijatelji ter se imeti z njimi 'fajn', medtem ko na tebe pritiska polna dvorana pijanih ljudi, ki imajo dobre ter slabe namene in ti naprej mečejo zlobne komentarje.«

Kot je dodal, mu je žal, da se »je to zgodilo in rad bi se opravičil vpletenim policistom, SZS, sponzorjem in vsem, ki sem jih kakorkoli prizadel. Čeprav se dnevno dogajajo dosti hujše stvari se zavedam kdo sem in da s takim dejanji zapišem zelo odmevno zgodbo in jo bom tudi po domače povedano - 'požrl'.«

Na SZS danes niso želeli podrobno komentirati morebitne ukrepe zveze zoper Flisarja. Njen predstavnik za stike z javnostjo Tomi Trbovc je dejal, da se bo zveza ustrezno odzvala po pogovoru s Flisarjem in predsednikom panoge za smučanje prostega sloga. Morebitne ukrepe naj bi sporočila v roku tedna dni.

»Tekmovalci imajo z zvezo sklenjeno pogodbo, tako da vedo, kaj lahko in kaj ne smejo početi ter kakšne kazni jih lahko doletijo v primeru neprimernega vedenja,« je pojasnil Trbovc.