Ovečkin je zadrsal proti golu, tik preden je udaril po ploščku, pa je vratar Rangers Aleksander Georgijev proti njemu vrgel svojo palico in preprečil Rusu udarec. Sodniki so si ogledali videoposnetek, ocenili, da bi plošček šel v gol in zadetek priznali. »Vem, da bi bil gol. Lepo, da so si sodniki ogledali posnetek,« je po tekmi dejal Ovečkin.

Za Washington sta v prvi tretjini zadela Carl Hagelin in Andre Burakovsky, na drugi strani sta bila natančna Pavel Bučnevič in Ryan Strome. Capitals so se z zmago prebili na prvo mesto metropolitanske skupine, dve točki pred New York Islanders, ki so izgubili proti Philadelphii z 1:4.

Po kazenskih strelih so slavili tudi igralci Nashvilla, ki so bili s 3:2 boljši od Minnesote. Odločilni gol v četrti seriji je dosegel Ryan Johansen in prekinil pet tekem dolg niz zmag Minnesote. Winnipeg je s 5:2 porazil Columbus, kar štiri gole – tri je dal v tretji tretjini – je dosegel Blake Wheeler.

Moštvo iz Las Vegasa je s 3:0 premagalo Vancouver, golman zlatih vitezov Marc-Andre Fleury je na drugi zaporedni tekmi dosegel »shutout. Anaheim je prekinil niz petih tekem brez zmage z uspehom proti Coloradu z 2:1. Ottawa je prav tako prekinila niz brez zmage, ki je trajal sedem tekem, s 3:2 je bila boljša od Floride. San Jose je bil s 5:2 boljši od Chicaga, morski psi pa so trikrat zadeli v tretji tretjini, po dveh je bil izid 2:2.