»Cenim ves trud in delo, ki ga je Matjaž Štandeker, s katerim na osebni ravni ostajava tesna prijatelja, vložil že v samo kampanjo moje politične kandidature. Nadalje je svoj doprinos izkazal pri vzpostavitvi kabineta župana, predvsem kot vodja projekta Izboljšajmo Maribor, ki ga je z ekipo soustvarjal in postavil jasne temelje za njegovo nadaljevanje,« je danes sporočil župan Arsenovič.

Ob tem je dodal, da Štandeker ostaja tesno vpet v delovanje njegove Liste Arsenovič za Maribor.

Matjaž Štandeker se je konec januarja znašel v medijih, ker naj bi z Arsenovičem sodelovala v sporni preprodaji nepremičnine. Na policiji so takrat potrdili, da so na podlagi poročanja medijev začeli zbirati obvestila o preprodaji poslovne stavbe v Ulici Eve Lovše 19 v letih 2014 in 2016. Do kakšnih ugotovitev so policisti prišli, še ni znano.

Po pisanju spletnega portala Požareport naj bi Štandeker in Arsenovič pri tem poslu podkupila štiri bančnike Deželne banke Slovenije (DBS). Oba sta to odločno zanikala. Mariborski župan je ocenil, da gre za lažne obtožbe izrazito politično motiviranega medija oz. poraženega tekmeca na volitvah. Štandeker pa je vložil tožbo proti Bojanu Požarju zaradi razžalitve, obrekovanja in žaljive obdolžitve.