Sodeč po formi je bilo mogoče sklepati, da košarkarji Krke proti Cedeviti v 20. krogu lige ABA nimajo večjih možnosti za presenečenje. A na sceno je stopil Dominik Mavra, ki je imel sijajen večer, dosegel 35 točk in Novomeščanom prinesel izjemno pomembno zmago v boju za obstanek. Olimpija bo danes ob 18. uri gostovala v Beogradu pri FMP.

Po izjemno slabi tekmi proti Olimpiji med tednom je bilo jasno, da Krka za zmago proti Cedeviti potrebuje čudež. Dobila ga je v obliki Mavre, ki je sam nosil dolenjsko moštvo do zmage. »Pokazali smo povsem drugačno predstavo kot na sredini tekmi z Olimpijo. To je bil naš cilj. Nismo imeli nihanj v igri, zadovoljiva koncentracija v obrambi pa nam je prinesla rezultat,« je bil presrečen trener Krke Simon Petrov.

Lahkega spanca od prevzema Olimpije nima Jure Zdovc. Čeprav so Ljubljančani v državnem prvenstvu ugnali Krko v Novem mestu, je Konjičan osredotočen na ligo ABA in želi storiti vse, da se izognejo izpadu. Tako danes proti FMP zahteva zmago. »Igralci poslušajo in dobro delajo. Informacij je veliko, a le tako bomo naredili korak naprej. Ne vem, kaj pričakovati, a tekmo moramo enostavno dobiti. Druge opcije ni. Ekipe še ne čutim, a sem vseeno malo bolj samozavesten kot ob prihodu. Izhajamo iz obrambe, ki je bila proti Krki na solidni ravni,« je jasen Jure Zdovc.

Liga ABA, 20. krog: C. zvezda – Partizan 70:68 (16:16, 32:34, 52:48, Ragland 18; Marinković in Landale po 13), Igokea – Mornar 81:60 (18:10, 37:30, 61:51, Williams 16; Rebić 17), Cibona – M. Bemax sinoči, danes ob 18. uri: FMP – Olimpija, ob 21. uri: Budućnost – Zadar.