Oder pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana bo zadnji marčevski četrtek gostil konferenco pod geslom »Rastemo, ker vključujemo«, ki bo zaznamovala dvanajst let Dnevnikovega projekta Zlata nit. Potekala bo od 11. do 16. ure in prispevala živahno mešanico navdihujočih govornikov, zlatih praks vključevanja in interaktivnega dela.

Se upate vključiti?

Na konferenci bomo predstavili izsledke raziskave Zlata nit 2018, izpostavili izbrane zlate prakse in podelili priznanja starejšim prijazno podjetje: z leti še vedno zavzeti. O modrosti starejših sodelavcev bo predaval mednarodni gost, globalni HR-direktor Klaus Niedl iz Avstrije, drugi sodelujoči pa se bodo dotaknili še aktualnih vprašanj in tem, kot so razvoj ljudi 3.0, kdaj je denar v človeški kapital vložen in kdaj samo porabljen, premagovanje izzivov pomanjkanja kadrov… Vse v duhu povezovanja, sodelovanja in dvigovanja na višjo raven.

V tem, kar počnemo, smo najboljši

Menedžment 1.0 je način vodenja, ki temelji na hierarhiji in je bil izumljen v začetku prejšnjega stoletja. Menedžment 3.0 pa je sodobna usmeritev najbolj prodornih zaposlovalcev, ki temelji na podmeni, da je vodenje podjetja odgovornost vseh zaposlenih in ne zgolj menedžerjev. Njihova naloga torej ni, da ukazujejo in nadzorujejo, temveč da ustvarijo delovno okolje, v katerem bodo zaposleni srečni in motivirani za delo, da bodo pri delu lahko uporabili vse svoje znanje in izkušnje ter si bodo med seboj zaupali.

Učimo se sodelovati

V duhu izmenjave znanja in izkušenj se bodo na konferenci povezovali naslednji sodelujoči: Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager, Karmen Dietner, predsednica uprave Pokojninske družba A, Zdenka Valjavec, izvršna direktorica za upravljanje s človeškimi viri pri Zavarovalnici Triglav, Edvard Kolar, predsednik uprave Športne loterije, Miro Smrekar, direktor Adecca, Staša Baloh Plahutnik z Gospodarske zbornice Slovenije, Sandi Meke z Zavoda RS za zaposlovanje in Primož Ekart, režiser predstave Vihar v glavi. Vabljeni, da se pestremu dogajanju pridružite tudi vi. Več informacij in prijave na www.dnevnik.si/zlatanit.