Igranje s pravo granato

Britanski upokojenec se je s svojimi otroki in vnuki rad igral na vrtu. A z malce neobičajno igračo – namesto žoge so si namreč podajali granato, ki jo je imel v garaži več kot 35 let. Sicer že dve leti pokojni moški je mislil, da gre za plastično repliko smrtonosnega orožja iz druge svetovne vojne, a sta njegova sinova ob pospravljanju hiše po smrti staršev ugotovila, da bi lahko za njegovo napako vsi plačali z življenjem. Strokovnjaki za eksplozive so potrdili, da gre za pravo, 75 let staro, a še vedno delujočo granato, ki so jo potem nadzorovano razstrelili na bližnjem travniku. »Šokirani smo, s čim smo toliko let živeli in se tudi igrali. Vsak trenutek bi jo lahko razneslo,« sta bila presenečena sinova.

Kača iz Avstralije na Škotsko kar v čevlju

Pretkani piton se je iz avstralskega Queenslanda brez vozovnice pretihotapiti vse do 15.000 kilometrov oddaljene Škotske. Očitno so slepega potnika spregledali na vseh varnostnih pregledih, saj ga je turistka odkrila šele ob prihodu domov. Ko je zagledala žival, zvito v čevlju, je najprej mislila, da gre za potegavščino avstralskih sorodnikov. A se je piton ob dotiku premaknil. »Ko je bila še pri nas, me je neko noč zbudila, ker je mislila, da je v sobi opazila kačo. Tako sem moral ob treh zjutraj preiskati njeno sobo, kače pa ni bilo. Očitno se je takrat skrila v čevelj,« je za lokalne medije pojasnil njen zet. Po začetnem šoku in paniki je gospa obuvalo s plazilcem vred odnesla na vrt, nanj poveznila škatlo ter počakala na strokovnjake, ki so pitona odnesli v karanteno. »Kače so za Škota tako tuje kot sneg za Queenslandčana,« je nenavadno najdbo komentiral zet Škotinje. Piton na srečo ni bil strupen, se je pa v čevlju še levil, tako da je gospa s potovanja prinesla prav poseben spominek. Trenutno o novem obisku Avstralije ne razmišlja. Najprej mora namreč najti nekoga, ki bo do konca izpraznil kovček, v katerem je našla žival, ki jo je na smrt prestrašila.

Med kurjenjem plevela zažgal avtomobil

Moški je v bližini Požege v Slavoniji sežigal plevel na njivi, ob njej pa je parkiral svoj avto. Na rokavice je domnevno padla žerjavica, ki pa jo je pogasil. Tako je vsaj mislil. Rokavice je odložil v prtljažnik avta, nato pa se vrnil k delu. Nedolgo zatem je njegov fiat začel goreti, ognja pa mu kljub vztrajnosti ni uspelo pogasiti. Kljub hitremu posredovanju gasilcev iz bližnje vasi je vozilo povsem zgorelo.

Animator s puško strašil turiste

Moški z lasuljo, ki je v rokah nosil puško, je ob bazenu v hotelu na Fuerteventuri na Kanarskih otokih prestrašil turiste. Veliko jih je nemudoma pomislilo na teroristični napad, v katerem je leta 2015 v hotelu v Tuniziji umrlo 38 ljudi. »Ta tip se je naokoli sprehajal z orožjem. Niti malo mi ni bilo smešno,« je razlagal zgrožen britanski turist, ki je vso zadevo tudi posnel. Izkazalo se je, da je bil »napadalec« v resnici otroški animator, njegova oprava s plastično puško vred pa del skeča o lovu na zajca. »Moj štiriletnik je zbežal iz bazena in ni hotel nazaj vanj, saj se je bal vrnitve moškega s puško. Res bolna ideja nekoga, ki nima občutka za otroke,« je še dodal. Turist se je pritožil vodstvu hotela, češ da je bil kostum povsem neprimeren. Po navedbah britanskih medijev animator v tistem hotelu ne dela več.

Porejena podgana se je zataknila v luknji

Z dodatno zimsko težo okrepljena podgana (Nemci temu pravijo winterspeck) se je pred dnevi znašla v neljubi zagati. Precenila je namreč velikost luknje kanalizacijskega jaška, skozi katero je skušala stisniti svoje zalito telo, in se zagozdila. Na pomoč ji je nemudoma priskočila osemčlanska reševalna ekipa nemškega kraja Bensheim. »Zaradi dodatne zimske maščobe se je žival v bokih zataknila v luknji. Ni šlo ne naprej ne nazaj,« je za nemško tiskovno agencijo komentiral reševalec iz društva za zaščito živali. Njegove besede je potrdila tudi fotografija glodalca, na kateri se zdi, da ubogo bitje, ujeto v luknjico, kliče na pomoč. Reševalna akcija je trajala kakšne pol ure, nepoškodovano bitje pa so vrnili v »divjino«.