Če se je v starih časih širokoustilo s parolami v slogu, da na mladih svet stoji, je videti, da danes ni tako. Na starih silah svet stoji, bi bil lahko dandanašnji slogan v povezavi z oddajami, ki so se že ali se še bodo pojavile na slovenskih televizijah. Najprej smo dočakali Maria Galuniča, ki zaslišuje tekmovalce v kvizu Joker. Nato smo izvedeli, da bo kviz Milijonar, ki bo na sporedu že v ponedeljek na Planet TV, vodil eden najaktualnejših slovenskih upokojencev Slavko Bobovnik. Ker to še ni bilo zadosti, smo dobili še klub vražjih babnic. Televizijsko oddajo Zadnja beseda, ki je na sporedu dvakrat na teden na prvem programu nacionalke, v njej pa nastopajo Polona Vetrih, Milena Miklavčič, Valentina Smej Novak in Katarina Kresal. Iz naftalina se na taisti kanal vrača še Jonas Žnidaršič z novim zabavnim večernim šovom, kot so ga uradno napovedali snovalci programa javne televizije. No, pa tudi Saša Lendero, ki bo skozi katarzo hujšanja vodila tekmovalce v oddaji The biggest loser, in Peter Poles, ki bo vodil šov Zvezde plešejo, sta že stari prekaljeni televizijski sili.

Kjer je dobra glasba, tam je Patrik Vlačič

Mario Galunič, ki je iz pisarne skočil nazaj pred zaslone, je za revijo Suzy povedal, da upa, da ga bodo ljudje pred kamerami spet veseli, ker se po določenem času celo dobri voditelji ne znajo več približati ljudem. A vseeno dvomi, da ga bo doletela takšna usoda, »saj se zgodi nekakšna ljubezen med mano in kamerami, in ko snemam, na neki način zaživim. V možganih se mi odpre predal, ki se drugače ne.« Tudi Jonas je pogrešal kamere javnega zavoda na Kolodvorski. V reviji Stop je nekdanji voditelj Milijonarja gledalce povabil k ogledu prve oddaje, ki bo po njegovih besedah od vseh najzanimivejša, saj so na začetku še na trhlih nogah in se zna zgoditi marsikaj nepredvidljivega. V nasprotju s prekaljenimi starimi TV-mački je ognjeni krst na televiziji doživela Katarina Kresal, ena izmed četverice veličastnih dam, ki komentirajo različne dogodke in prigode v oddaji Zadnja beseda. Tokrat ni v vlogi tiste, ki jo zaslišujejo, kot se je to dogajalo, ko je bila še predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve. Ženski krožek namreč komentira in debatira o raznovrstnih temah. Prva debata se je vrtela okrog politikov in obolelih za rakom. Tudi zaradi nove oddaje se je Kresalova znašla med izbranci nedeljske oddaje Vikend paket ob Bernardi Žarn in izjavila, da zaradi tega, ker ni več v politiki, ne živi nič bolj mirno, saj je nemir tisti, ki jo vodi skozi življenje. Politiko danes spremlja le od daleč in ima o njej svoje mnenje. Pogreša pa je prav nič, tako kot je ne pogreša njen nekdanji politični kolega in minister Patrik Vlačič, ki se po ugotovitvah revije Story ne pojavlja pogosto na prireditvah, a je vedno tam, kjer je dobra glasba. Opazili so ga namreč v zelenem ringu za slavne na koncertu Zdravka Čolića v Ljubljani.

Saša Lendero greši ves čas

Za Lady se je pred svojo krstno oddajo, v kateri nastopajo debeli Slovenci in hujšajo za medijsko slavo in denar, oglasila še glasbenica in mamica Saša Lendero ter razložila, da tako kot njeni tekmovalci, ki so se zaradi prehranjevalnih grehov znašli na televiziji, tudi sama s hrano greši ves čas. Zelo rada namreč kuha in zelo rada jé. Ampak meni, da ima srečo z gensko zasnovo ali pa z življenjskim tempom, tako da hudih težav s kilogrami ni imela nikoli. Čeprav se z leti metabolizem upočasni, kot je strokovno ponazorila. V reviji Zvezde je svoj odnos do hrane predstavila Tinkara Kovač, ki tudi zelo rada kuha in jé. Doma ima kar trimetrski pult in veliko omaro pripomočkov ter začimb samo za peko slaščic. Tako je že na prvi pogled videti, da je glasbenica po poklicu in slaščičarka v prostem času, kot so ugotovili na obisku pri njej doma. Vendar se utegne njen status ljubiteljske slaščičarke spremeniti v poklicnega. »Najbrž bom opravila certifikat, da bom tudi uradno slaščičarka,« je izdala. Najraje pripravlja sladoled in presne dobrote, v času pusta pa se na trimetrskem pultu bohotijo celo krofi. Ampak ne preveliki, saj rada peče male krofke, ki se ji zdijo prav ljubki. Z najbolj znano pustno slaščico se ukvarja tudi Nuška Drašček. Peče jih sicer že sama, a kot je razložila Zvezdam, mora še malo vaditi. A nič zato, če niso najboljši, saj njena mama peče tako dobre, da družinica ni za nič prikrajšana. Nuška je priznala še, da poje kar dva, čeprav ne hkrati, in da ima veliko raje mlačne kot pa mrzle. Dva krofa na mah zmaže Nika Zorjan. Vseeno je, ali so z marmelado ali brez. Da eden ni nobeden, trdi še Miki Vlahovič. Sicer se zadnje čase drži nazaj pri sladkorju in beli moki, ampak v času pusta ni v prekršku in si jih vselej privošči. Na maščobo prisega tudi Vili Resnik. »Kako se lahko v kuhinji ustvarja okusna hrana brez maščobe?« se je vprašal za revijo Nova. A kuha raje ne, saj se nekako noče vmešavati v ženske posle, kot je razkril priznani pevec številnih uspešnic. V nasprotju z njim kot resen amaterski kuhar slovi Gojmir Lešnjak - Gojc, ki je praznoval 60 let. A se tako kot večina njegovih vrstnikov ne počuti prav nič starega. V Zvezdah je priznal, da mu misli sem pa tja švignejo že k pokoju. Izračunali so mu, da mu manjka še pet let. Do takrat bo aktiven na odrih in doma, kjer poleg kuhe presežek časa porablja za mizarska dela, tako da ima čisto pravega prostega časa res malo. Če pa ga že ima, najraje ostane ves dan v pižami, v prostoru z zasenčenimi okni ter nekje vmes med televizorjem in hladilnikom. Okrogle obletnice pa ni praznoval. Ker ni imel časa. Okroglih 50 ne bo praznovala niti Nuša Derenda. Na njen veliki dan bo namreč praznovala sorodnica in obljubila ji je, da bo pela na njeni zabavi.

Na nastope Damjana Murka začeli prihajati zaradi glasbe

Ena bolj presunljivih novic prihaja s spletnega portala Žurnal24.si, kjer je Damjan Murko v pogovoru razodel, da so ljudje na njegove nastope končno začeli prihajati zaradi glasbe. »To se mi zdi velik mejnik. Potreboval sem deset let. Vesel sem, da zdaj pojejo z menoj,« je od sreče razganjalo priznanega štajerskega zabavljača in organizatorja porok. Kot dokaz za izrečene besede je navedel, da so organizatorji za koncert v ljubljanskem klubu Cirkus na Viču en dan pred koncertom prodali kar 700 vstopnic. Cene vstopnic za njegov nastop so se gibale od treh evrov za študente pa do 125 evrov za VIP-mizo. Eden tistih, ki pred oder privablja občinstvo zaradi glasbe, je tudi Jernej Tozon, pevec skupine Čuki, ki nikakor ne skriva, da dobiva veliko pisem oboževalk in oboževalcev. Zato pa skriva svojo izbranko. V časopisu Svet 24 se namreč sprašujejo, ali je samski ali ne, a Jernej ostaja skrivnosten. »Imel sem že nekaj daljših zvez z dekleti, ker nisem človek, ki bi skakal iz razmerja v razmerje. Mogoče sem res že nekaj časa v zvezi,« se je namuznil in pojasnil, da želi osebne stvari zadržati le zase.