kot državljan Slovenije vas prosim, da o odstopu ministra Lebna ponovno razmislite, koliko vlada in z njo država s tem pridobi in kaj izgubi. Zaupam vam, da odločitev ne bo zgolj strankarsko prikupna.

Ministra Lebna kot državnega sekretarja prejšnjega ministrstva za infrastrukturo nisem cenil, ker je vdano in na trenutke nedemokratično branil stališče svojega ministra (ministrstva?) in še bolj stranke SMC o projektu drugega tira. Kolikor je znano, njegova vloga pri maketi še ni pojasnjena, je pa vredno spoštovanja, da ne na ministra ne na predsednika stranke ne vali krivde, čeprav sta ga bila prav onadva prva pripravljena zapustiti. Kot državni sekretar ni pokazal nobene težnje, da bi kar koli naredil proti njuni volji, če pa je, naj za tisto odgovarja.

Vendar ne na način, da se umakne kot minister za okolje, ki je prvi pokazal, da je voljan nekaj storiti in popravljati tudi že zdavnaj zamujeno. Naposled bi bilo to tudi smešno. Ob vseh grešnikih, ki se lahko gredo v tej državi nekaznovani velike moraliste.

Milan Maver, Ljubljana