Zvezdniki, ki so se udeležili podelitve oskarjev, so po koncu prireditve pred sabo imeli še dolgo noč. Čakale so jih pooskarjevske zabave, med katerimi so najpomembnejše guvernerski ples oziroma večerja, ki jo prireja akademija, zabava revije Vanity Fair, že drugo leto zapored pa svojo zabavo v čast nominirancev in nagrajencev organizirata zakonca Carter, Beyonce in Jay-Z.

Zabava Carterjevih, je potekala v garaži luksuznega hotela Chateau Marmont, po priljubljenosti že prehiteva Vanity Fair, tako da je vabilo nanjo najbolj zaželena stvar po oskarjih. Gostje, med katerimi so bili John Legend, Jennifer Lopez, Jamie Foxx, Adele, Drake, Rihanna, Leonardo DiCaprio, Chris Evans, Katy Perry, Kelly Rowland, Orlando Bloom, Serena Williams, Adam Driver, Natalie Portman, Spike Lee, Olivia Colman in mnogi drugi, so začeli v garažo prihajati okoli polnoči in odšli z zabave po peti uri zjutraj, upoštevati pa so morali nekaj pravil. Prepovedano je bilo kakršno koli fotografiranje, vstopa na zabavo ni imel nobeden od medijev, poslušati pa so morali hip hop in Beyoncejine hite, med katere so se občasno pomešali tudi drugi pop izvajalci, kot sta Ariana Grande in Justin Bieber. Šampanjec armand de brignac brut gold je tekel v potokih, za catering pa je skrbel kuharski mojster Daniel Humm iz ene najbolj znanih newyorških restavracij Eleven Madison Park, ki ima tri Michelinove zvezdice.

Največja hollywoodska večerja

A gostom Carterjevih je bilo bolj kot do hrane do šampanjca, saj so se lahko najedli že na uradni pooskarjevski zabavi. Za 1500 gostov, ki so prišli nanjo, je poskrbel zvezdniški kuhar Wolfgang Puck, ki za večerjo po podelitvi oskarjev skrbi že 25 let. Na jedilniku je bilo okoli 60 različnih jedi, med katerimi so bili poleg majhnih kipcev oskarjev iz čokolade, posutih s 24-karatnim zlatom, še kaviar, losos, prepelice, jedi s črnimi tartufi in govedina wagyu. Puck je, preden se je pri 24 preselil v ZDA, delal v najbolj znanih francoskih restavracijah, zdaj pa ima restavracije na Beverly Hillsu, v Las Vegasu in Singapurju. Medijem je razkril, da je na oskarjevski večerji z 200 kuharskimi pomočniki in 860 natakarji postregel 16.000 posameznih jedi. Med njimi so bile tudi veganske, so pa največ pozornosti kljub temu požele klasike. Zanje je bilo porabljenih 16 kilogramov črnih tartufov, 160 kilogramov atlantskega tuna in 250 jastogov iz Maina, zraven pa še približno 15 kilogramov kaviarja in 1400 steklenic francoskega šampanjca.