V devetih letih je Go Green in the City postal pomemben dogodek za vse študente tehničnih in poslovnih fakultet po vsem svetu. Lani je na tekmovanju sodelovalo več kot 24.000 mladih inovatorjev z več kot 3000 univerz iz 163 držav, od katerih je bilo 58 odstotkov deklet.

Udeleženci Go Green in the City imajo s sodelovanjem na tekmovanju priložnost pustiti svojo sled ob zagonu digitalnega gospodarstva, poleg tega pa tudi osvojiti potovanje na Globalni sestanek vrha o inovacijah Schneider Electrica 2019. Gre za dvodnevni dogodek, ki bo potekal 2. in 3. oktobra letos v Barceloni (Španija) ter bo združil strokovnjake iz Schneider Electrica ter vodilne strokovnjake z vsega sveta z namenom izmenjave spoznanj in drznih idej o izzivih in priložnostih zagona digitalnega gospodarstva. Študenti bodo imeli priložnost za povezovanje z industrijskimi strokovnjaki, njihovo mentorstvo ter zaposlitvene priložnosti v družbi Schneider Electric.

Sodelovanje trajnostnosti in tehnologije

Pričakuje se, da bo letošnja izdaja tekmovanja povzročila še večji interes, študenti pa so vabljeni, da predložijo svoje drzne ideje za eno od štirih kategorij: stavbe prihodnosti, tovarne prihodnosti, omrežja prihodnosti ter trajnost in dostop do energije. Izzivi se nanašajo na poslovno trajnostno strategijo podjetja Schneider Electric in odražajo zavezanost podjetja k Ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov (COR), od študentov pa se pričakuje, da bodo delili svoje zamisli za preoblikovanje prihodnosti in predstavili učinkovitejšo stran trajnostnega razvoja: z združevanjem družbenih in okoljskih vplivov s tehnologijo in poslovnim svetom.

Skupine morata sestavljati dva študenta, ki obiskujeta akreditirane visoke šole s področij ekonomije, inženirstva, fizike, računalništva, matematike in druge znanstvene visoke šole. Morata izvirati iz iste države ali regije med celotnim tekmovanjem. V vsaki skupini mora biti vsaj ena ženska članica v skladu s politiko spodbujanja raznolikosti in inkluzivnosti Schneider Electrica. Rok za oddajo del je 25. maj.

Mladi kot gonilna sila inovacij

Olivier Blum, vodja Oddelka za človeške vire Schneider Electrica, komentira: »Današnja mlada generacija se sooča s pomembnim izzivom ustvarjanja lastne svetle prihodnosti. Trajnostno prihodnost sveta je mogoče doseči izključno s krepitvijo mladih, kar jim bo omogočilo, da postanejo gonilna sila inovacij. Ponosen sem, da je Go Green in the City postal platforma za razvoj idej študentov za boljši jutri.«