Cohen je v odboru za vladni nadzor predstavniškega doma kongresa predsednika opisal kot pokvarjenca, lažnivca, prevaranta in rasista. Kongresnikom je sicer dejal, da ni neposredno seznanjen s Trumpovim sodelovanjem z Rusijo, da pa sumi, da obstaja.

Trump je danes tudi izrazil nezadovoljstvo, ker je zaslišanje potekalo ravno v času njegovega drugega vrha s Kim Jong Unom. »Mislim, da je takšno lažno zaslišanje sredi tega pomembnega vrha grozna stvar,« je dejal novinarjem. Ob tem je ponovil, da je preiskava o ruskem vpletanju v ameriške predsedniške volitve lov na čarovnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

Cohena so v torek za zaprtimi vrati zaslišali v senatnem odboru za obveščevalne zadeve, danes pa ga bodo prav tako za zaprtimi vrati zaslišali tudi v odboru za obveščevalne zadeve predstavniškega doma.

Bela hiša je v dneh pred javnim zaslišanjem okrepila ofenzivo na Cohena, da mu vnaprej uniči kredibilnost. Trump se je skušal ograditi od Cohena in ga diskreditirati že v sredo pred zaslišanjem, ko je v javnost prišla izjava, ki jo je Cohen kasneje prebral pred kongresom. »Michael Cohen je bil eden od številnih odvetnikov, ki so me zastopali (na žalost),« je zapisal na twitterju.

52-letni odvetnik je bil dolga leta s Trumpom in neposredno udeležen pri dejanjih, o katerih lahko govori iz prve roke.

Zaslišanje bi moralo biti že prej, vendar je bilo preloženo zaradi Cohenove operacije ramena ter predsednikovih javnih groženj Cohenu in njegovi družini. Trump je med drugim pozival h kazenskemu pregonu Cohenovega tasta.