Prva tekma po vrnitvi Jureta Zdovca na klop Olimpije, prva zmaga. 52-letni Konjičan je sicer priznal, da bi si za uvod želel drugega nasprotnika, a mu je po vsega tednu dni le uspelo v glave svojih igralcev vcepiti spremembe, ki so privedle do uspeha. Zmaji so bili boljši od Krke praktično cel obračun iz na koncu zasluženo slavili zmago s 75:70 (16:8, 35:26, 46:45, M. Lapornik 14, Jones 12; Mavra 13, Marinelli in L. Lapornik po 9).

V igri Olimpije je bilo od samega začetka videti povsem drugačen odnos v obrambi. Ker Jure Zdovc slovi kot trener, ki največ pozornosti namenja ravno tej prvini košarkarske igre, to niti ni bilo presenečenje. Bolj so se gostje mučili v napadu, kjer jim igra ni stekla. Jasno je, da je težko čez noč osvojiti napadalne sisteme že tretjega trenerja v sezoni, zato številne izgubljene žoge niso bile presenečenje. Je pa bila zato slaba igra gostiteljev, ki so imeli med reprezentančnim premorom priložnost, da nadgradijo igro, saj so po dolgem času trenirali v popolni postavi, a se to na parketu ni poznalo prav nič. V slabi košarkarski predstavi je tako Olimpija vodila večino tekme, le ob koncu tretje četrtine je Krki uspel delni izid 12:0, s katerim je povedla za tri točke. A to je bilo tudi vse, kar so igralci trenerja Simona Petrova pokazali dobrega na tekmi. Olimpija, ki je igrala brez Mirze Begića (bolezen), Marka Simonovića in Jusufa Sanona, je namreč nemudoma znova zagospodarila na parketu in brez večjih težav prišla do prve zmage v ligi za prvaka.

»Lepo je zmagati, a me preganjajo tekme v ligi ABA. Bilo je nekaj dobrih stvari, a še vedno je to daleč od resne košarke. Tokrat je bilo to zadosti, drugič ne bo. Imeli smo padec, a se pobrali. Nismo še uigrani, je pa bila obramba korektna,« je povedal Jure Zdovc.Simon Petrov pa je dodal: »Očitno smo padli iz ritma med premorom. Igrali smo nezbrano v obrambi in preveč hiteli v napadu. Nekaj žog smo izgubili po neumnem, rezultat pa je poraz.«