Premierkin predlog predvideva, da bodo poslanci o spremenjenem ločitvenem sporazumu Velike Britanije z EU glasovali do 12. marca. Če ga bodo zavrnili, bodo 13. marca glasovali o brexitu brez dogovora. Če bodo zavrnili obe možnosti, pa bo vlada 14. marca predlagala glasovanje o »kratkem in omejenem podaljšanju« brexita. Poslanci spodnjega doma so predlog potrdili soglasno brez glasovanja.

Brez glasovanja so potrdili tudi dopolnilo konservativnega poslanca Alberta Coste k temu predlogu. To dopolnilo, ki ga je podprla tudi vlada, zahteva skupno zagotovilo EU in Velike Britanije, da bodo upoštevali pravice Britancev v drugih državah EU in državljanov drugih držav v Veliki Britaniji, določenih v izstopnem sporazumu, ne glede na izid pogajanj.

Potrdili so še dopolnilo laburistke Yvette Cooper, ki v celoti ponovi predlog premierke. Če bodo poslanci podprli preložitev brexita, bo morala vlada v skladu z dopolnilom od EU zahtevati preložitev in predlagati spremembo datuma izstopa v zakonu o brexitu. To dopolnilo so podprli s 502 glasovoma proti 20.

Dopolnilo laburistov, ki vsebuje njihov načrt za brexit, so medtem zavrnili. Dopolnilo je predvidevalo obstanek Združenega kraljestva v carinski uniji z EU in tesno povezanost z notranjim trgom unije po brexitu. Proti je glasovalo 323 poslancev spodnjega doma parlamenta, za pa 240. Že pred glasovanjem so laburisti v primeru zavrnitve napovedali podporo drugemu referendumu o brexitu.

Poslanci so zavrnili tudi dopolnilo Škotske nacionalne stranke (SNP), ki določa, da Otok ne bo zapustil EU brez dogovora, ne glede na datum izstopa. Proti jih je glasovalo 324, za pa 288.