Do konca rednega dela evrolige je še sedem krogov, nastop v izločilnih bojih pa so si že zagotovili Fenerbahče, CSKA in Real Madrid. Z eno nogo sta v četrtfinalu še Anadolu Efes in Barcelona, medtem ko bo boj za zadnje tri vstopnice še ogorčen. 24. krog evrolige bo postregel s španskim derbijem, ki bo zaradi dogodkov pred dnevi še toliko bolj napet.

Barcelona in Real Madrid sta se pred enajstimi dnevi pomerila v finalu španskega pokala, ki so ga na koncu za točko dobili Katalonci. A sojenje v zaključku tekme je dvignilo ogromno prahu, saj so bili pri kraljevem klubu prepričani, da so bili opeharjeni in šli celo tako daleč, da so zagrozili z izstopom iz španskega prvenstva.

Do danes so se strasti nekoliko pomirile, a še pred tem je svoje pristavil tudi predsednik evrolige Jordi Bertomeu. Ko so ga vprašali, kaj bi za evroligo pomenil morebiten izstop Reala iz španskega prvenstva, je povedal naslednje: »Možno je, da bi kakšen klub nastopal v evroligi, čeprav ni del domačega tekmovanja. Odločitev bi sprejeli lastniki tekmovanja, ki skrbijo, da vse poteka tako, kot mora. Evroliga je podjetje, ne športna zveza.«.

Evroliga, 24. krog, danes ob 18. uri: Himki – Milano, ob 18.45: Fenerbahče – Anadolu Efes, ob 20.05: Maccabi – Darušafaka, ob 20.30: Baskonia – Žalgiris, ob 21. uri: Gran Canaria – Panathinaikos, jutri ob 19. uri: Budućnost – Bayern, ob 20.30: Olympiacos – CSKA, ob 21. uri: Barcelona – Real Madrid.