V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Kube bodo potekala strokovna srečanja in sestanki za sektorje biofarm (agrotehnologije), merilne in regulacijske tehnologije, medicinske in farmacevtske opreme, logistike, prehrane, metalurgije (nikelj), telekomunikacij in drugih ICT-tehnologij ter fotovoltaike.

Srečanja s predstavniki kubanskih ministrstev

Slovenska podjetja, ki se bodo foruma udeležila, se bodo imela priložnost srečati s predstavniki kubanskega ministrstva za mednarodno trgovino in investicije (MINCEX), ministrstva, pristojnega za telekomunikacije, ministrstva, pristojnega za kmetijstvo in prehrano, predstavniki gospodarske zbornice Kube, predstavniki BioCubaFarme z njegovimi centri, predstavniki MediCuba, ki je glavni uvoznik medicinske opreme, in predstavniki drugih podjetij glede na gospodarske panoge, iz katerih bodo udeleženci gospodarske delegacije v Havani.

Predstavitev naložbenih priložnosti

Predvidoma 27. marca bo potekal gospodarski forum, na katerem bo z uvodnim nagovorom nastopil vodja delegacije, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleš Cantarutti. Predstavnik kubanskega ministrstva za trgovinsko menjavo bo predstavil zakon o investicijah na Kubi in finančne pogoje za uspešno izvedbo investicijskih projektov, predstavnik Gospodarske zbornice Kube pa izkušnje poslovanja s Kubo. Sledile bodo predstavitve podjetij in razprava o posebnih naložbenih priložnostih.

Mala in srednje velika podjetja s pomočjo vavčerja

Program gospodarskega foruma v Havani se bo prilagodil potrebam udeleženim podjetjem, zato organizatorji zainteresirane pozivajo k čim prejšnji prijavi, da bodo lahko pripravili srečanja s kubanskimi partnerji. Strošek udeležbe gospodarske delegacije v Havano je odvisen od števila udeležencev, predvidoma pa se bo gibal okoli 1600 evrov na udeleženca. Mikro, mala in srednje velika podjetja lahko podajo vlogo za sofinanciranje stroška v okviru spodbud malih vrednosti – vavčerja za aktivno udeležbo na mednarodnem strokovnem forumu.