Gre za program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da z aktivno udeležbo skozi različne dejavnosti odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Nagrade vsako leto podeljujejo tudi v Sloveniji.

Princ Edward se je po navedbah predsednikovega urada z veseljem spomnil obiska v Sloveniji leta 2013, med katerim je skupaj s soprogo Sophie obiskal Ljubljano in se srečal s Pahorjem. Predsednik je najmlajšega sina kraljice Elizabete II. povabil, naj ponovno obišče Slovenijo, kar je princ z veseljem sprejel in zagotovil, da se bo to zgodilo že zelo kmalu, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pahor se bo danes v nadaljevanju obiska sestal z britanskim zunanjim ministrom Jeremyjem Huntom, ki je bil prejšnji teden na obisku v Sloveniji. Danes bo imel tudi predavanje na uglednem londonskem institutu za mednarodne odnose Chatham House, kjer bo govoril o geopolitični umestitvi Evrope.

Jutri s kraljico

Predsednik se bo v četrtek srečal z gostiteljico kraljico Elizabeto II. V okviru obiska na Otoku ima predvideni tudi srečanji s predsedujočim zgornjega doma britanskega parlamenta lordom Normanom Fowlerjem in z županom londonskega finančnega središča City Petrom Estlinom, predvidoma pa tudi s premierko Thereso May. Srečal se bo tudi s Slovenci, ki živijo v Združenem kraljestvu.