Pred začetkom lige Nova KBM za prvaka in zadnjimi tremi koli rednega dela lige Aba je Petrol Olimpija sporazumno prekinila pogodbo s Tratnikom. Slednji je košarkarsko pot začel v Grosupljem, v karieri pa je nosil drese številnih slovenskih in evropskih klubov, med drugim je igral na Islandiji in v Španiji. Leta 2016 je z novomeško Krko postal slovenski pokalni prvak, leto kasneje je bil v dresu Zlatoroga iz Laškega najkoristnejši igralec državnega prvenstva, minulo sezono pa je s Petrol Olimpijo prvič postal državni prvak.

V tekmovalni sezoni 2018/19 je Tratnik zaigral na 14 tekmah lige Nova KBM in v povprečju dosegal 8,3 točke in tri skoke na tekmo. V ligi Aba in ligi prvakov je zaigral na štirih tekmah. V regionalnem tekmovanju je dosegal dve točki in 1,8 skoka na tekmo, v evropskem pa dve točki in en skok na tekmo.

Po prekinitvi sodelovanja z Olimpijo se bo Tratnik že nocoj pridružil treningu Domžalčanov, dres Helios Suns pa bo nosil vsaj do izteka letošnje sezone.

»Veseli nas, da nam je uspelo do konca sezone priključiti igralca, ki ga dobro poznamo in bo s svojo raznovrstnostjo in izkušnjami gotovo dobra okrepitev pod koši, kjer nam je doslej manjkalo nekaj prepotrebne širine. Pričakovanja pred drugim delom sezone se s tem ne spreminjajo. Čaka nas ogorčen boj na vsaki tekmi do končnice, pred katero si želimo pripraviti čim boljše izhodišče,« je povedal Dejan Jakara, trener Helios Suns.