Vodilna po prvi seriji, olimpijska prvakinja Lundbyjeva je na koncu slavila s prednostjo pol točke pred Nemko Katharino Althaus. Norvežanka je v prvi seriji skočila 106,5 metra, v drugi pa 104,5 metra, skupaj je zbrala 259,6 točke.

Althausova je na drugem mestu zbrala 259,1 točke, skočila je 108 in 107 metrov.

Na tretje mesto je skočila domačinka Daniela Iraschko-Stolz z 247,6 točke ter skokoma dolgima 101 in 105,5 metra.

Nika Križnar je v prvi seriji pristala pri 101,5 metra, v drugi še meter dlje, 236,1 točke je bilo dovolj za sedmo mesto. Po prvi seriji je bila deveta. Križnarjeva je s sedmim mestom ponovila dosežek z olimpijskih iger v Pyeongchangu, za šest mest pa je popravila rezultat s svojega prvega SP v Lahtiju.

»Moram reči, da sem se končno našla, pravi čas, tukaj v Seefeldu. Morda bi bilo bolje, če bi se našla že včeraj, a naredila sem res dva vrhunska skoka in to me je popeljalo na lepo sedmo mesto. Kaj je bilo drugače kot včeraj, niti ne vem. Bila sem pod adrenalinom, skušala sem se samo sprostiti. Včeraj sem slabe stvari dala ven in dobre v sebe ter zaživela,« je bila zgovorna Križnarjeva.

Urša Bogataj je v prvi seriji skočila 102 metra, kar je bilo dovolj za peto mesto. V drugo je skočila tri metre manj, zbir 231,7 točke pa je pomenil končno osmo mesto.

»Sem vesela, ne glede na to, da v drugo ni šlo tako daleč. To je moj najboljši rezultat na veliki tekmi. Zelo sem vesela, da mi je prvi skok uspel, kot mi je. Pred finalom sem bila nervozna, morda mi tega ni povsem uspelo obrniti v 'pozitivo'. Ne glede na to, sem vesela,« je po tekmi pripovedovala Bogatajeva.

Jerneja Brecl je s skokoma 94 in 98,5 metra zbrala 209,9 točke osvojila 18. mesto.

Špela Rogelj je skočila 95 in 93,5 metra, zbrala 206 točk in bila 22.

»Finalni skok je bilo zelo dober, malo je škoda le doskoka,« je bila zadovoljna debitantka na SP Breclova.

»Drugi skok sem tvegala, bil je malo preveč na silo, zato se mi je pripetila napaka v zraku, ampak nisem imela česa izgubiti,« je dejala Rogljeva, ki je nastopila že na svojem šestem SP.

Skakalke v Seefeldu čaka še ena preizkušnja, in sicer v soboto, ko bodo skupaj s skakalci nastopile na mešani tekmi. Slovenijo bosta zastopali Križnarjeva in Bogatajeva, dva skakalca pa bo selektor Gorazd Bertoncelj še določil.