Peskova je zaposlena kot pripravnica pri francoskem evropskem poslancu Aymericu Chaupradeju, ki je bil v Evropski parlament izvoljen na listi skrajno desnega Nacionalnega zbora Marine Le Pen. Po sporu s stranko se ima sicer za neodvisnega poslanca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Peskov je danes zagotovil, da gre za normalno študentko z normalno prakso. »To ni povezano z mojimi dolžnostmi ali službo,« je dodal.

Kot je za AFP zagotovil Chauprade, Peskova nima dostopa do zaupnih dokumentov ali zaprtih sej. Študentka prava je pričela pripravništvo lani novembra in ga bo sklenila aprila, mesečno prejema plačo v višini 1000 evrov, je dodal.

Chauprade je bil eden od mednarodnih opazovalcev referenduma na polotoku Krim leta 2014 in že takrat ni skrival prepričanja, da je po njegovi oceni Krim zgodovinsko del Rusije.

Peskova, ki študira v Franciji, na omrežju Instagram redno deli vpoglede v svoje prestižno življenje. Najpogosteje jo lahko 78.000 sledilcev spremlja na fotografijah iz Moskve, Pariza in Bruslja.