Policija še vedno preiskuje nenavadni incident na Viču, o katerem se je v ponedeljek na svojem facebook profilu razpisal glasbenik Žan Tetičkovič. Toda trenutno preverjajo le, ali je morda šlo za prekršek, saj Tetičkovič kazenske prijave ni podal. »Policisti so s prijaviteljem v večernih urah opravili razgovor, v katerem ni želel podati prijave za kaznivo dejanje grožnje. V zvezi z dogodkom tako policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in delom v smeri sumov prekrška,« nam je pojasnila Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

Tetičkovič je namreč v ponedeljek ob pol enajstih dopoldne poklical na 113 in povedal, da se je v križišču Levarjeve ulice in Ceste dveh cesarjev za njim zapodil neznanec z nožem v roki. Ta naj bi oblečen v črno stal ob cesti, na obrazu pa naj bi imel belo masko. V roki naj bi držal nož. Neznanec naj bi se pognal za Tetičkovičem, ki je bil na jutranjem teku, vendar nato kmalu odnehal. Ker je Tetičkovič dober tekač, naj bi bil neznanec prepočasen.

O nenavadnem dogodku je Tetičkovič poročal na svoji facebook strani, nato pa je zapis umaknil in pojasnil, da želi le mir. Tudi nam ga v ponedeljek in danes ni uspelo priklicati.

V ponedeljek je bil do večera nedosegljiv tudi za policiste, nato pa naj bi jim potrdil dogodek, kot ga je opisal že ob klicu na številko 113. Čeprav uspešni ptujski glasbenik kazenske ovadbe ni želel podati, bodo policisti poskušali raziskati, kaj se je ob viškem križišču dogajalo na ponedeljkovo dopoldne, in razčistiti, ali je šlo za resničen poskus napada oziroma ogrožanje varnosti, potegavščino, ali pa morda takšen ali drugačen nesporazum. lp