Po pisanju britanskega Guardiana podrobnosti o projektu niso znane, španski časnik El Pais pa je poročal, da so producenti iskali lokacije snemanja v baskovskem mestu San Sebastian in da se nameravajo srečati s predstavniki lokalne oblasti.

Novica o novem filmu je prišla v javnost dva tedna po tem, ko je Allen sprožil tožbo proti Amazonu, trdeč, da je tehnološki velikan prelomil pogodbo o štirih filmih, ki jo je podpisal leta 2017. Po TV seriji z Allenom in igranim filmom Wonder Wheel Amazon ni objavil filma A Rainy Day in New York (Deževni dan v New Yorku), prvega iz štiridelnega sporazuma. Izvršna direktorica Amazon Studios Jennifer Salke je v pogovoru za New York Times dejala, da »nimajo nobenih načrtov, da bi objavili katerikoli film Woodyja Allena«.

Deževni dan v New Yorku, v katerem so zaigrali Timothee Chalamet, Elle Fanning in Jude Law, je postal kontroverzen po tem, ko je njegova posvojenka Dylan Farrow v časniku Los Angeles Times decembra 2017 objavila članek Zakaj je gibanje #MeToo prizaneslo Woodyju Allenu?. Več njegovih sodelavcev, med njimi Chalamet, Rebecca Hall, Greta Gerwig in Colin Firth so se javno distancirali od režiserja. Chalamet je svojo plačo podaril v dobrodelne namene, rekoč, da ne želi imeti koristi od sodelovanju pri filmu.

Drugi so se režiserju postavili v bran, med njimi Bardem, ki je lani dejal: »Ne strinjam se z javnim linčem, ki se mu je zgodil, in če bi me Woody Allen poklical, da bi z njim ponovno sodeloval, bi bil tam jutri zjutraj. On je genij.« Mediapro pa je v izjavi za New York Times zapisal: »Z gospodom Allenom sodelujemo deset let in tako kot pri vseh projektih ustvarjalca sodimo po njegovem delu.«